Bekijk alle artikelen

ProRail, ministerie I&W en Rijkswaterstaat op bezoek bij werkplaats Zutphen

Afgelopen vrijdag, 19 januari, ontvingen wij in de Strukton treinenwerkplaats collega’s van ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat. Wij namen hen mee in de wereld van spoorse onderhoudsmachines: Wat doen we als bedrijf, welke soorten machines hebben we om het spoor te onderhouden, wat zijn onze doelstellingen voor verduurzaming en hoe willen wij die verduurzaming bereiken? ProRail, het ministerie en Rijkswaterstaat konden hierop reflecteren. Over en weer spraken we onze zorgpunten uit en onderzochten we de mogelijkheden om de punten van zorg op te lossen.

Verduurzamen versnellen

Het uiteindelijke doel van deze dag was aansluiting bij elkaar vinden om het verduurzamen in het spoor te kunnen versnellen. Om de gasten een goede indruk te geven van onze machines was er een rondleiding door de werkplaats en hadden we buiten een aantal machines opgesteld. In de werkplaats stonden onder andere stopmachines en de stabilisator 10. Op het terrein buiten waren onder andere de Strukton batterijloc, de HBW (hefbordeswagen) Light, de elektrische krol, een automontagewagen, een hoogwerker op lorrie (HWOL) en elektrisch KMG (klein mechanisch gereedschap) opgesteld. We sloten de rondleiding af met een lasdemo.

"Het uiteindelijke doel van deze dag was aansluiting bij elkaar vinden om het verduurzamen in het spoor te kunnen versnellen."

Dialoog

Na de rondleiding volgde een dialoog waarin we op zoek gingen naar de aansluiting bij elkaar. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het (spoor)onderhoud verder verduurzaamt? Zijn we hier ambitieus genoeg? Waar liggen de uitdagingen en hoe kunnen we elkaar helpen?

We kijken terug op een nuttige dag. Van de verschillende partijen zijn zorgpunten besproken.

Verder lezen

Artikel

Eerste E-krol Strukton is een feit!

Lees meer
Lees meer over Eerste E-krol Strukton is een feit!

Artikel

Afstemming en samenwerking cruciaal voor duurzame spoorsector

Lees meer
Lees meer over Afstemming en samenwerking cruciaal voor duurzame spoorsector