HoloLens

Mixed reality als oplossing voor personeelstekorten en voor verbeterede samenwerking.

Het tekort aan vakmensen is in alle sectoren een enorme uitdaging. Het spoor is daar geen uitzondering op. Daarbij komt dat veel sectoren te maken hebben met een vergrijzend personeelsbestand. Dat vergroot de noodzaak om de komende jaren meer nieuwe medewerkers aan te trekken. Een effectieve oplossing kan zijn om efficiënter gebruik te maken van technische kennis en nieuw talent sneller en effectiever op te leiden.

Geheim wapen

Om iets te doen aan de personeelstekorten in onze organisatie hebben wij besloten nieuwe technologie in te zetten. Ons ‘geheime wapen’ is de HoloLens, een technologie waarmee je digitale beelden op de echte wereld kunt projecteren en vervolgens interactief dingen mee kunt doen. Zo creëer je een hybride werkelijkheid, ofwel een ‘mixed reality’.

 

De HoloLens is een headset met transparante lenzen die gebruikers een ‘augmented reality’ ervaring geeft.

De Microsoft HoloLens is een headset met transparante lenzen die gebruikers een ‘augmented reality’ ervaring geeft. Een van de grote voordelen van het systeem is dat je er 3D holografische beelden mee kunt ervaren alsof ze onderdeel zijn van de fysieke omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een virtueel kopje koffie oppakken en het op de echte tafel vóór je zetten.

Experimenteren voor drie toepassingen

Strukton Rail doet voor drie toepassingen experimenten met de HoloLens technologie:

  • Het opleiden van medewerkers in hun eigen werkomgeving. Hiermee kan de opleidingstijd met 50% worden verminderd. Omdat de opleiding in een veilige en vertrouwde omgeving plaatsvindt, kunnen naar verwachting meer medewerkers in één keer de opleiding afronden.
  • Het op afstand oplossen van storingen. Vakmensen hoeven niet meer fysiek naar een locatie te gaan, maar gaan er virtueel naartoe en geven op afstand medewerkers die op locatie zijn gedetailleerde instructies.
  • Het verbeteren van multidisciplinaire samenwerking in BIM-modellen. Doordat je samen naar een ontwerp op locatie kijkt, ziet iedereen hetzelfde. Hierdoor kun je mogelijke problemen veel eerder in het proces opsporen.

Neem contact op met onze specialist

Kor Berghuis

System Engineer


+31 (0)6 83 17 31 22

David over de HoloLens

Artikel

De HoloLens laat je de wereld met andere ogen bekijken

Lees meer
Lees meer over De HoloLens laat je de wereld met andere ogen bekijken