Bekijk alle artikelen

Best Presterende Bouwplaats Award voor project PHS Rijswijk-Delft Campus

Voor het project PHS Rijswijk-Delft Campus kregen wij een 8,2 voor de audit van onze bouwplaats. Daarmee behaalden wij de derde plaats voor de titel Best Presterende Bouwplaats van 2023. Bovendien werd onze ECO Railrunner erkend als een van de 7 Best Practices. Daar zijn wij ontzettend trots op!

Onze vakmensen en die van onze opdrachtgever, leverancier en partners werken keihard aan dit mooie project, veilig, duurzaam en met oog voor de omgeving. In dit project hebben we veel om trots op te zijn, en deze derde plek voor de titel Best Presterende Bouwplaats van 2023 is een geweldige erkenning. Bewuste Bouwers toetst de bouwplaatsen op vijf pijlers: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. Stuk voor stuk pijlers die wij belangrijk vinden.

Best Presterende Bouwplaats

De titel Best Presterende Bouwplaats is in het leven geroepen door Bewuste Bouwers. Bewuste Bouwers toetst de bouwplaatsen op vijf pijlers: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. Stuk voor stuk pijlers die wij belangrijk vinden.

Best Practice

Het afgelopen jaar heeft Bewuste Bouwers ook 7 Best Practices erkend bij haar bedrijfs- en projectdeelnemers. Ons project werd erkend vanwege onze ECO Railrunner.

De ECO RailRunner is specifiek aangekocht voor het project PHS Rijswijk-Rotterdam. Het is een soort golfkarretje dat zowel op de weg als op het spoor kan rijden, 100% elektrisch aangedreven. Met de Railrunner reizen collega’s duurzaam én veilig op en neer. In plaats van 2 kilometer lopen van bouwkeet in Rijswijk naar de spoortunnel van Delft en terug is de Railrunner een verademing.

ECO RailRunner

Met de RailRunner zijn meer mogelijkheden op ook andere projecten, in (tunnel)projecten, maar ook bij bovenbouwvernieuwingen. We rijden nu vaak in busjes naar de werklocatie en parkeren op plekken die hinderlijk kunnen zijn voor omwonenden. Dan is het voor de omgeving prettiger als wij verzamelen bij de keet en via het spoor naar de werkplek rijden. Wij bevelen de duurzame Railrunner dan ook van harte aan en hopen met de erkenning van Bewuste Bouwers collega-bedrijven te inspireren.

Voor het project PHS Rijswijk-Delft Campus kregen wij een 8,2 voor de audit van onze bouwplaats. Daarmee behaalden wij de derde plaats voor de titel Best Presterende Bouwplaats van 2023. Bovendien werd onze ECO Railrunner erkend als een van de 7 Best Practices. Daar zijn wij ontzettend trots op!

Geen uitstoot

De ECO RailRunner heeft geen CO2- en andere uitstoot. Veel machines draaien nog op fossiele brandstoffen. Duurzaam ondernemen betekent natuurlijk dat we daar van af willen. Dus het is super dat de ECO RailRunner geen uitstoot heeft. Met een actieradius van 60 kilometer gaat de ECO RailRunner de hele dag mee. Tussendoor opladen is niet nodig, dat gebeurt ’s nachts bij de keet. Bovendien is het voertuig eenvoudig te bedienen. Je kunt hem zelf in en uit het spoor rijden.

Meer weten over het project?

Met het project PHS Rijswijk-Delft Campus komt er een snellere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Naar de projectpagina

Duurzaamheid bij Strukton Rail

Met onze partners dragen wij bij aan veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer. Duurzaam en veilig.

Laat je duurzaam inspireren

Meer nieuws

Artikel

Innovatie: hijsframe voor kraagschroefmachines

Lees meer
Lees meer over Innovatie: hijsframe voor kraagschroefmachines

Artikel

“Kijk verder dan diploma’s”

Lees meer
Lees meer over “Kijk verder dan diploma’s”

Artikel

Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Lees meer
Lees meer over Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Check al onze verhalen