Bekijk alle artikelen

Terugblik op succesvolle Raildagen 2023 van Strukton Rail en Eurailscout

De Raildagen 2023, waar Strukton Rail en Eurailscout aan hebben deelgenomen, waren een waar spektakel. Dit tweedaagse evenement, georganiseerd door Railforum bracht de spoorwegbranche samen en opende de deuren naar de toekomst van de spoorbranche. Van de professioneel opgezette ‘Future Tracks’ bij het hoofdkantoor van Strukton Rail tot de bouwplaats bij station Delft Campus en de indrukwekkende werkplaats van Eurailscout in Amersfoort, deze dagen stonden bol van innovatie, inspiratie en samenwerking.

‘Future Tracks’ en de opening van Strukton Academy in Utrecht

De Raildagen 2023 begonnen voor Strukton Rail op zaterdag 16 september met een veelbelovend hoogtepunt: ‘Future Tracks’ bij het hoofdkantoor van Strukton Rail in Utrecht. Een dynamisch evenement dat de toekomst van de spoorwegindustrie onthulde aan zo’n 100 bezoekers, jong en oud. Hier werden de grenzen van innovatie verlegd, en bezoekers deelden hun enthousiasme. De ochtend bracht nog meer opwinding, want tijdens hetzelfde evenement werd de vakschool ‘Strukton Academy’ officieel geopend. Hier krijgen nieuwe generaties de kans om de spoorwegsector te versterken en te innoveren, terwijl ze kunnen bouwen op de ervaring van hun voorgangers.

Bezoek aan de bouwplaats bij station Delft Campus

Een ander hoogtepunt was de openstelling van de bouwplaats bij station Delft Campus, georganiseerd door Strukton Rail. Hier verzamelden maar liefst 275 bezoekers, van jonge enthousiastelingen tot doorgewinterde professionals, om te getuigen van de voortgang van spoorwegprojecten en de nieuwste innovaties in de bouwsector. Het was een inspirerende ervaring voor alle aanwezigen. “Een indrukwekkende rondleiding op de bouwplaats,” merkte een van de bezoekers op. “Het was fascinerend om te zien hoe Strukton Rail zowel de uitdagingen als de mogelijkheden van spoorwegbouw omarmt.”

Eurailscout opent haar deuren van de werkplaats in Amersfoort

Eurailscout, een vooraanstaande speler in spoorweginspectie en -monitoring, opende tijdens de Raildagen op vrijdag 15 september 2023 hun werkplaats in Amersfoort. Deze indrukwekkende faciliteit trok 203 bezoekers, jong en oud, die werden ondergedompeld in de wereld van geavanceerde technologieën die de veiligheid en efficiëntie van het spoorvervoer waarborgen. De meet- en inspectievoertuigen toonden aan hoe technologische vooruitgang hand in hand gaat met de evolutie van de spoorwegsector. Reacties van de bezoekers waren zonder uitzondering positief. “De werkplaats van Eurailscout is zeer indrukwekkend,” aldus een van hen.

Samenwerken voor de toekomst van het spoor

De Raildagen 2023 hebben niet alleen Strukton Rail en Eurailscout in de schijnwerpers gezet, maar hebben ook een cruciale impuls gegeven aan de toekomst van de gehele spoorwegbranche. In een tijd waarin de branche met erkende uitdagingen wordt geconfronteerd, dienen deze evenementen als bakens van hoop en vernieuwing. Ze tonen aan hoe nieuwe initiatieven en innovaties de spoorwegsector niet alleen aantrekkelijker en duurzamer maken, maar ook klaarstomen voor de generaties die nog komen gaan.

 

“In deze branche smeden we niet alleen rails, maar ook sterke banden tussen collega’s, waarbij kennisuitwisseling tussen jong en oud centraal staat.”

 

In totaal hebben we ruim 550 geïnteresseerden ons bedrijf laten zien. De trots, betrokkenheid en enthousiasme van onze collega’s is iets wat ons bedrijf typeert. We zijn dankbaar voor al onze collega’s en partners die hebben bijgedragen aan het succes van de Raildagen 2023!

Ontdek de toekomst van spoorweginspectie met Eurailscout

Bezoek nu de website en ontdek hoe zij de spoorwegindustrie transformeren.

Ga naar www.eurailscout.nl

Meer nieuws

Artikel

Innovatie: hijsframe voor kraagschroefmachines

Lees meer
Lees meer over Innovatie: hijsframe voor kraagschroefmachines

Artikel

Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Lees meer
Lees meer over Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Artikel

“We kunnen tot 80 procent van de spoorballast direct hergebruiken”

Lees meer
Lees meer over “We kunnen tot 80 procent van de spoorballast direct hergebruiken”