Bekijk alle artikelen

Duurzaamheid op de bouwplaats; hoe wordt dat georganiseerd en wat zijn de ontwikkelingen?

Onlangs hebben we de intensieve samenwerking met RECO met drie jaar verlengd. RECO is onze partner voor materieelhuur en ondersteunende dienstverlening. Tijdens het inrichten van de bouwplaatsen spelen veiligheid, gezondheid en duurzaamheid een belangrijke rol. Hoe kunnen we de bouwplaats zo veilig en duurzaam mogelijk inrichten en wat komt daar allemaal bij kijken? Wat begon met een pilot heeft inmiddels geleid tot standaardisatie van sets die zijn afgestemd op onze behoefte. Hoe verduurzamen we samen de bouwplaats? Wij nemen je graag mee in ons verhaal!

In 2021 zijn we samen met RECO gestart met een pilot op een kleine bouwplaats met een kleine batterij in een hybride opstelling. In de afgelopen drie jaar is de samenwerking snel gegaan en daarmee ook de duurzame ontwikkeling. Zo zijn de ontwikkelingen op de bouwplaats verder gegaan tot grotere batterijpakketten en bijvoorbeeld de uitbreiding met zonnepanelen. De drive om samen te blijven ontwikkelen en om de best passende oplossing aan te bieden per bouwplaats en/of tijdelijke huisvesting is alleen maar sterker geworden.

Wij willen in maart van dit jaar op het project Gebied Zuid Holland Nederland een volledige bouwplaats en tijdelijke huisvesting emissie-loos laten draaien, inclusief voeding voor onze E-krol die ingezet gaat worden. Met de specialisten hebben we overlegd wat de beste oplossing is voor onze vraag.

Units afgestemd op de behoefte

Voor de units geldt hetzelfde: RECO luistert naar onze behoeftes en overlegt met de specialisten van de accommodatie. De units zijn al voorzien van goede isolatie en ledverlichting. Daarnaast zijn op onze  wens onder andere bewegingsmelders aangebracht en zijn de units uitgerust met  verlichting op zonne-energie boven de ingang (om struikelgevaar te voorkomen), dubbelglas en een deurdranger aan de buitenzijde. Inmiddels hebben we met RECO een standaardisatie besproken; zij bieden nu een aantal standaard sets aan. En van tevoren hebben we inzicht in de kosten (zoals huur), het plaatsen en de indeling.

Ook hebben we samen met RECO een bord ontwikkeld waar de AED/EHBO-kist, pleisterautomaat, brandblusser, oogspoelstation en zonnebrandcrème standaard worden aangeboden. Alles gecentreerd op een vaste plek.

Project

Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Lees meer
Lees meer over Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Artikel

Samen sterk voor een duurzame spoorwereld

Lees meer
Lees meer over Samen sterk voor een duurzame spoorwereld

Artikel

Afstand bedienbare kortsluiter voor veilig werken aan de bovenleiding

Lees meer
Lees meer over Afstand bedienbare kortsluiter voor veilig werken aan de bovenleiding