Bekijk alle artikelen

Leidingonderbrekers vervangen? Laat dat maar aan onze specialisten over!

Een tiental leidingonderbrekers vervangen? Nee hoor, onze specialisten doen er gewoon 960 in vier jaar tijd! Dat vergt een staaltje vakmanschap waar je ‘u’ tegen zegt. En laat dat nu iets zijn waar bij Strukton Catenary Europe, het bovenleidingbedrijf van Strukton Rail, geen gebrek aan is! En dat is maar goed ook, want vervanging van de leidingonderbrekers is nodig voor de veiligheid.

Een leidingonderbreker is een groepenscheiding, gemonteerd in een rijdraad. De leidingonderbreker kan bij elke treinpassage met baanvaksnelheid of minder en niet gestreken stroomafnemer gepasseerd worden terwijl het krachtvoertuig tractiestroom vraagt. Een heel belangrijk component dus in het bovenleidingsysteem. Het installeren van zo’n groepenscheiding vraagt vakkennis en ervaring.

Waarom worden ze vervangen?

De huidige types leidingonderbreker (NS of Ribe) kunnen als gevolg van vervuiling doorslaan. Dat wil zeggen dat ze niet meer elektrisch scheidend zijn, en dat leidt tot een gevaarlijke situatie. Om dit te voorkomen, is een nieuw type leidingonderbreker ontwikkeld, die grotere isolatieafstanden heeft.

Werkbezoek

Op dinsdag 23 mei kreeg het team van Strukton Catenary Europe bezoek van opdrachtgever ProRail en toezichthouder DRC. Zij bezochten ons tijdens het vervangen van leidingonderbrekers op emplacement Amersfoort. In dat project vervangen we de bestaande Ribe of NS leidingonderbreker door de Arthur Flury leidingonderbreker op diverse locaties in de regio Randstad Noord.

Tijdens het werkbezoek namen wij het bouwmanagement van ProRail en DRC mee in het inbouwproces en konden wij onze vakkennis etaleren. ProRail en DRC waren onder de indruk van de manier waarop wij het werk realiseren.

Kennis en ervaring

Strukton Catenary Europe (SCE) heeft al veel kennis en ervaring opgebouwd in diverse afgeronde leidingonderbrekerprojecten in heel Nederland. Naast het omvangrijke project met vier jaar doorlooptijd, voeren wij momenteel nog drie andere leidingonderbrekerprojecten uit. In totaal zijn we daarmee 960 stuks leidingonderbrekers in Nederland aan het vervangen. Een knap staaltje werk van het uitvoerings- en projectteam!

Ook werken aan de bovenleiding?

Monteur bovenleiding

Met plezier en afwisseling jezelf ontwikkelen in techniek en meer.

Lees meer
Lees meer over Monteur bovenleiding

Werkvoorbereider bovenleiding

Een job met afwisseling, uitdaging, verantwoordelijkheid en plezier

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider bovenleiding

Uitvoerder bovenleiding

Organiseren, aansturen, coachen.

Lees meer
Lees meer over Uitvoerder bovenleiding
Check al onze spoorvacatures

Verhalen over werk aan de bovenleiding

Artikel

Kerem Sahin, bovenleiding- en draagconstructiemonteur

Lees meer
Lees meer over Kerem Sahin, bovenleiding- en draagconstructiemonteur

Artikel

Joey van Zundert, engineer bovenleiding & draagconstructies

Lees meer
Lees meer over Joey van Zundert, engineer bovenleiding & draagconstructies

Artikel

Minder sjouwen door andere gewichtenpakketten

Lees meer
Lees meer over Minder sjouwen door andere gewichtenpakketten
Meer verhalen