Bekijk alle artikelen

Innovatie voor versneld ERTMS en wij doen mee!

Innoveren? Systemen integreren? Yes we can, yes we do! Samen met ProRail en een aantal andere bedrijven gaan wij als innovatiepartner de invoering van ERTMS in Nederland een boost geven. Met onze kennis en ervaring van ERTMS, spoorbeveiliging en systeemintegratie, en met een innovatieve, technische en creatieve geest gaan we op naar een Nederlands spoornetwerk voorzien van ERMTS!

In juli 2020 introduceerde ProRail het programma ASAP: Aanbesteding Snellere AanPak ERTMS. Bedrijven werd gevraagd slimme ideeën in te dienen om de invoering van het Europese treinbeveiligingsysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System) te versnellen. Het programma is verdeeld over verschillende percelen. Met een enthousiast team met verschillende specialisten en creatieve geesten hebben wij ingeschreven op 4 percelen. Drie weken geleden hoorden wij dat wij door zijn op maar liefst 2 percelen. Een fantastisch resultaat.

ProRail’s grootste klus ooit

ERTMS staat voor European Rail Traffic Management System, de Europese standaard voor treinbeveiliging. ERTMS wordt gebouwd in treinen én in de infrastructuur van het spoor. Daarmee maken we als spoorsector in Nederland de stap van een analoog naar een digitaal spoor. Het maakt grensoverschrijdend treinverkeer veel makkelijker.

ERTMS moet over tien jaar op de drukst bereden stukken spoor in Nederland zijn gebouwd. Daarna volgt de rest van Nederland. Het is de grootste klus van ProRail ooit.

ERTMS

Onze ervaring

Lees meer