Bekijk alle projecten

Vervanging spoorduiker Waddinxveen

Een ‘duiker’ op leeftijd vervangen in de buurt van Waddinxveen.

Spoorduiker in twee weekends vervangen

Tussen station Gouda en station Zoetermeer-Oost, in de buurt van Waddinxveen, gaat het spoor over een watertje. Die spoorbrug – ProRail noemt het een spoorduiker – dateerde uit eind 1800, dus die was toe aan vervanging.

Strukton Infratechnieken heeft daarom opdracht gekregen om een nieuwe spoorduiker aan te leggen. We hebben het uitvoerende werk in feite in twee buitendienststellingen afgerond: twee keer een weekend.

Trein Vrije Perioden

In de eerste buitendienststelling zijn er funderingspalen geboord op de vier hoeken van de spoorduiker. Ook tussen de twee sporen zijn funderingspalen geboord, daar is vervolgens een zettingsvrije plaat op geplaatst, deze betonnen plaat zorgt er voor dat de onderdoorgang en de spoorduiker met elkaar zijn verbonden.

In het tweede treinvrije weekend zijn vervolg werkzaamheden uitgevoerd: het spoor en de ballast weghalen, het slopen van de bestaande duiker, langsbalken plaatsen op reeds gemaakte poeren en tussen de langsbalken duikerelementen plaatsen.
Ook is er in opdracht van ProRail en samenwerking met de Gasunie een oude gasbuis die onder het spoor gaat vervangen.

Benieuwd wat Strukton nog meer 'maakt'?

Strukton is in de loop der jaren bij uitdagende en bijzondere projecten betrokken geweest. Van geluidwering, perstechnieken, schuif- en vijzeltechnieken tot mastfundaties en compacte civiele werken in de spoorsector.

Ontdek het hier!