Bekijk alle artikelen

Tromgeroffel.. Strukton Academy is geopend!

Op zaterdag 16 september, tijdens de Raildagen, opende onze directeur Tjark de Vries in Utrecht officieel de Strukton Academy. Met de opening breiden wij ons arsenaal opleidingen in eigen huis verder uit. Starters krijgen een praktijkgerichte vakopleiding van ervaren collega’s en ervaren collega’s krijgen de kans hun kennis en ervaring over te dragen.

Gespecialiseerd werk

Werk aan het spoor is zeer gespecialiseerd vakwerk waarvoor op scholen geen standaard opleiding bestaat. Voordat je aan het werk kunt aan bovenleidingen, seinen, wissels, voeding en andere disciplines, moet je daarom extra kennis opdoen én vlieguren maken. Strukton Rail investeerde daarom in de afgelopen jaren veel in het opleiden en bijscholen van collega’s en had daarvoor een opleidingslocatie in Amersfoort. Om te voorzien in meer opleidingen en een breder aanbod te kunnen waarmaken, is de nieuwe locatie in Utrecht geopend. De locatie in Amersfoort is daarmee gesloten.

Strukton Academy onze vakschool

Esther Verhoeven, projectbeheerser Kabels en Leidingen, licht toe: “Met de Strukton Academy hebben we een plek waar we onze eigen vakmensen kunnen opleiden en bijscholen. Zo kunnen we optimale kwaliteit en continuïteit blijven leveren voor onze opdrachtgevers. We leiden onze (toekomstige) collega’s zelf op, begeleiden hen en boeien hen voor de toekomst.” Met de opening van de Strukton Academy in Utrecht is de opleidingslocatie Bokkeduinen in Amersfoort gesloten.

Mogelijkheden voor nu en de toekomst

De nieuwe locatie van de Strukton Academy biedt ruimte aan 8 leslokalen en 2 ruime collegezalen. Van groot en indrukwekkend tot klein en knus, voor elke opleiding en cursus hebben we passende lokalen. We zijn nu nog aan het onderzoeken hoe we in de toekomst hybride onderwijs kunnen aanbieden. Er komen nog practicumruimtes voor Baan, Energievoorziening en Treinbeveiliging, en er komt een ruimte voor technologische ontwikkeling in de vorm van eXtended Reality. Strukton werkt hiervoor samen met een aantal MKB-bedrijven en ROC Midden-Nederland.

Behalve beroepspraktijkopleidingen zal Strukton Academy ook interne opleidingen geven voor algemenere onderwerpen, zoals persoonlijke ontwikkeling en projectmatig samenwerken.

Het logo van Strukton Academy wierspiegelt de toewijding van de academie om vooruitstrevend onderwijs te bieden en studenten te inspireren om uit te blinken in hun vakgebied. Het symboliseert het streven naar kennis, groei, samenwerking en innovatie!

Werken bij Strukton Rail

Wil jij werken op de mooiste locaties, jezelf ontwikkelen en ons bedrijf Strukton Rail naar hoger niveau tillen? Bekijk dan de vacatures!

Bekijk vacatures

Meer vacatures

Vacature

Werkvoorbereider bovenleiding & draagconstructies

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider bovenleiding & draagconstructies

Vacature

Elektromonteur Zuid Holland

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Zuid-Holland

Lees meer
Lees meer over Elektromonteur Zuid Holland

Vacature

Elektromonteur Gelderland

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Gelderland

Lees meer
Lees meer over Elektromonteur Gelderland
Naar onze werkenbij-site