Bekijk alle artikelen

Indrukwekkend om vanuit een boot de onderkant van zo’n grote brug te inspecteren

Toen hij nog op school zat, had hij nog nooit van werken in de spoorwereld gehoord. Toch was dat precies waar Rob Vree Egberts in 2014 zijn loopbaan begon. Hij houdt vooral van de afwisseling in het spoorwerk en is sinds oktober 2021 technisch monteur kunstwerken bij Strukton Rail.

“Ik ben opgeleid als installatiemonteur en voordat ik hier begon, werkte ik bij een andere spooraannemer aan wisselverwarmingsinstallaties. Omdat ik het belangrijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen, maakte ik de overstap naar Strukton Rail. Ik ben iemand die overal de beste in wil zijn en dan moet je er ook voor zorgen dat dat kan. Als je een plan hebt en dat voorlegt, dan kijken ze hier wat er mogelijk is.”

Mezelf continu verbeteren

“Ik ben nu dus technisch monteur kunstwerken en dat betekent dat ik onderhoud uitvoer aan (spoor)bruggen, viaducten, duikers, wisselverwarmingsinstallaties, tankinstallaties en brand- en blusvoorzieningen. We doen ook inspecties en je moet dus van alles wat afweten. Dat vind ik alleen maar leuk, want zoals ik al zei, vind ik het belangrijk om te blijven leren. Ik ben bezig met module 0, de enige opleiding Kunstwerken waar je leert hoe een brug mechanisch in elkaar zit. Ik hoop door te gaan met modules 1, 2 en 3 en dan technisch leider te worden. Ik wil mezelf continu blijven verbeteren.”

Quote icon "Wat ik ook prettig vind, is dat je hier meteen in een ploeg terechtkomt met collega’s waarop je kunt terugvallen." Quote icon

Technisch monteur

Afwisseling

“Het mooie aan dit werk is de afwisseling en zelfs de nachtdiensten vind ik heerlijk. Daar moet je tegen kunnen natuurlijk, maar ik vind het juist fijn om overdag vrije tijd te hebben. En wat ik ook prettig vind, is dat je hier meteen in een ploeg terechtkomt met collega’s waarop je kunt terugvallen. Het voelt als een warm bad en er is veel overleg, ook over de planningen.”

 

 

Indrukwekkende werkplekken

“Onze werkplekken spannen natuurlijk de kroon; de meest indrukwekkende tot nu toe was de Vlakebrug in Zeeland. De ene dag ben je op de brug bezig met onderhoud en zie je die grote vrachtschepen in het kanaal voorbijvaren. En de andere dag vaar je met een boot om de onderkant van die enorme brug te inspecteren. Een broekbalk vervangen is ook heel bijzonder. Dat is een dwarsligger voor de brug en daar zijn veel mensen voor nodig. We nemen het plan door zodat iedereen weet wat hij moet doen als het spoor buitendienst gaat. Dan is het keihard werken en na drie uur zit de nieuwe broekbalk op zijn plek. Dat geeft echt een kick!”

Werken als Technisch Monteur

Wil jij ook werken op unieke locaties? Bekijk de vacatures!

Bekijk vacatures