Bekijk alle artikelen

“Zo’n contractgebied wordt jouw speeltuin met jouw wissels en seinen”

Werken als iedereen slaapt, uitvoerder Stefan Schinkel vindt het altijd weer speciaal. Hij begon elf jaar geleden als monteur Seinwezen en pakte sindsdien alle kansen die hij kreeg om zichzelf te ontwikkelen. Sinds augustus 2022 is hij uitvoerder op PGO Amstelsepoort.

“Bij Strukton Rail heb je volop kansen om jezelf te ontwikkelen, maar je moet ze wel zelf pakken. Ik solliciteerde in 2012 op de functie monteur Seinwezen, zonder goed te weten wat dat werk inhield. Vervolgens mocht ik op gesprek komen en toen bleek dat Strukton Rail bezig was met een opleiding voor mensen zonder ervaring op het spoor. Ik volgde de mbo-opleiding Elektrotechniek 2 en haalde mijn diploma. Dat was eigenlijk de start van mijn loopbaan bij Strukton Rail tot nu toe.”

Werksfeer

“Lekker buiten werken en knutselen, dat is wat ik zo mooi vind aan het vak van monteur. En je komt op plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Onder de perrons op Amsterdam CS liggen bijvoorbeeld tunnels, het is heel gaaf om daar te lopen. Dat je op zaterdagavond op het station staat te wachten totdat je het spoor in mag en je al die mensen ziet die geen idee hebben wat jij daar dan precies gaat doen. Dat voelt heel speciaal, net als de werksfeer ’s nachts. Het is een soort van familiegevoel; met elkaar ben je bezig om in een korte tijd te fiksen wat gefikst moet worden.”

Quote icon Samen met een collega bewaak ik de processen, los ik problemen op, houd ik me bezig met afwijkingen en stuur ik bij waar nodig. Quote icon

Infraverantwoordelijke en uitvoerder Amstelsepoort

Veel energie

“Na hoofdmonteur met voorbereidende taken en werkvoorbereider te zijn geweest, kreeg ik de kans om uitvoerder te worden op PGO Amstelsepoort. Samen met een collega bewaak ik de processen, los ik problemen op, houd ik me bezig met afwijkingen en stuur ik bij waar nodig. Ook voer ik de gesprekken met ProRail, onze klant. Zo’n contractgebied – PGO staat voor Prestatie Gericht Onderhoud – is een beetje een eigen bedrijfje binnen Strukton Rail. Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd en probeer nu als uitvoerder alles zo goed mogelijk te faciliteren voor de mannen buiten. Dat geeft me veel energie.”

Voelt als thuis

“Waar ik ook nog steeds energie van krijg, is het monteurswerk buiten. Ik probeer daar dus ook mijn kansen te pakken. Ik ben verantwoordelijk voor dit contractgebied en wil aansluiting houden met buiten. Dat vind ik ook het mooie van werken in het onderhoud: als je begint op een contract is alles nog nieuw en onbekend en daarna groei je erin. Je weet waar de pijnpunten liggen en welke onderdelen meer aandacht nodig hebben. Het wordt jouw speeltuin met jouw wissels en seinen. Het klinkt misschien gek, maar voor mij voelt het als thuis.”

Werken in spooronderhoud

Wil jij net als Stefan werken in jouw eigen speeltuin? Bekijk dan de vacatures!

Bekijk vacatures

Meer vacatures

Werkvoorbereider

Ben jij de regelaar tussen engineering en de uitvoering van projecten en wil je werken aan een duurzame toekomst? Dit is je kans!

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider

Uitvoerder

Stuur een team van technici aan en bouw mee aan een stabiel en toekomstbestendig spoorwegennet.

Lees meer
Lees meer over Uitvoerder

Procesmanager contractbeheersing

Zijn nauwkeurig, analytisch en oog voor detail op jou van toepassing? Dan is deze functie absoluut iets voor jou!

Lees meer
Lees meer over Procesmanager contractbeheersing