Bekijk alle artikelen

"Spooronderhoud is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt”

Voor Bram Gerritse is Strukton Rail zijn eerste werkgever in de spoorbranche. Elf jaar geleden begon hij als werkvoorbereider in de Randstad, en nu is hij procesmanager op het onderhoudscontract PGO Veluwe. In het onderhoud ben je volgens Bram continu bezig de aandacht op de juiste plek te richten.

“Technisch inzicht, analytisch vermogen, gedrevenheid en de mogelijkheid om ‘out of the box’ te denken … Werken in de onderhoudstak van Strukton Rail is nooit saai. De kunst is om het onderhoud zo efficiënt mogelijk uit te voeren en ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk storingen krijgen.”

Maximaal presteren

“Als procesmanager probeer ik eigenlijk om alles in goede banen te leiden. Ik begeleid de werkvoorbereiders en de uitvoerders en ben steeds in gesprek met het team. Ook onderhoud ik de relatie met onze klant, ProRail. Een hectische, maar mooie baan! Want zo’n PGO-contract is best ingewikkeld; voor een periode van vijf jaar moeten we bepalen hoe we zo maximaal mogelijk kunnen presteren tegen een van tevoren vastgesteld budget. Dat doen we met een vast team, waarin de collega’s elkaar goed aanvullen en we hulp krijgen vanuit het capaciteitsbedrijf.  We kijken niet zozeer naar functieprofiel, maar vooral naar ieders sterke kanten; we zetten iedereen zo in dat we het maximale uit het team halen.”

Quote icon "Het is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt, je moet echt wel flexibel zijn en multi-inzetbaar.” Quote icon

Procesmanager op het onderhoudscontract PGO Veluwe

Geen kunstje

“De relatie met ProRail is een belangrijk onderdeel van onze onderhoudscontracten. We willen altijd het risico minimaliseren dat de inspecteurs van ProRail afwijkingen constateren en boetes opleggen. De druk is hoog en het werk kan hectisch zijn. Want een groot deel van ons werk is tijdens buitendienststellingen en moet dus op tijd klaar zijn. Maar werkzaamheden aan bijvoorbeeld overwegen kunnen ook overdag worden uitgevoerd. Spooronderhoud vraagt om gedreven mensen met goed technisch inzicht die snel kunnen inschatten hoeveel tijd een storing kost en die begrijpen welke belangen er spelen. Het is geen kunstje dat je keer op keer herhaalt, je moet echt wel flexibel zijn en multi-inzetbaar.”

Werken in spooronderhoud

Wil jij net als Bram werken op de mooiste locaties, jezelf ontwikkelen en ons bedrijf Strukton Rail naar hoger niveau tillen? Bekijk dan de vacatures!

Bekijk vacatures

Meer vacatures

Werkvoorbereider

Ben jij de regelaar tussen engineering en de uitvoering van projecten en wil je werken aan een duurzame toekomst? Dit is je kans!

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider

Projectleider Elektrotechniek

Kun jij het overzicht bewaren en vind jij het leuk om diverse disciplines aan te sturen binnen een project? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer
Lees meer over Projectleider Elektrotechniek

Procesmanager contractbeheersing

Zijn nauwkeurig, analytisch en oog voor detail op jou van toepassing? Dan is deze functie absoluut iets voor jou!

Lees meer
Lees meer over Procesmanager contractbeheersing

Spooronderhoud en projecten

Bij onderhoud zorg jij ervoor dat het spoor in topconditie blijft en bij projecten werk je aan vernieuwingen, nieuwbouw of verbeteringen aan het spoor. Lees hier wat het beste bij jou past!

Meer lezen over onderhoud en projecten