Bekijk alle artikelen

Herstelwerkzaamheden na treinbotsing met bus gereed

Wat een week in Bergen op Zoom. Na de botsing van de trein met de bus op de overweg aan de Marconilaan ontstond grote ravage. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar de schade aan de overweg en het spoor loog er niet om. Strukton heeft samen met ProRail en onderaannemers dag en nacht gewerkt om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Vanuit het hele land zijn mensen afgereisd naar Zeeland om mee te werken. En op vrijdagochtend bij het krieken van de dag is het spoor weer in dienst gegaan. Een mooi staaltje teamwork.

Herstelwerkzaamheden

Allereerst zijn de bus en de trein van het spoor weggesleept zodat we de schade goed konden bekijken. We maakten een opname van de schade aan bovenleiding, seinwezen en baan. Zo bleken 300 dwarsliggers gebroken te zijn, 300 meter spoorstaaf krom te zijn getrokken en hadden 3 overwegstellers flinke schade. Daarnaast was de bodem verontreinigd door olie waardoor de vervuilde ballast afgegraven moest worden. Wonder boven wonder bleek de schade aan de bovenleiding mee te vallen, deze had slechts een kleine reparatie nodig.

Met behulp van de stopmachine is het ballastbed weer in orde gemaakt. Met lassen zijn de spoorstaven weer aan elkaar gelast en vervolgens op de juiste spanning gebracht. Seinwezen objecten zijn vervangen en weer netjes afgesteld. De overweg is weer teruggebouwd en de belijning is opnieuw aangebracht. En bestrating en hekwerken zijn weer in orde gemaakt.

Logistieke uitdaging

De grootste uitdaging zat in de logistieke operatie. In korte tijd hadden we menskracht en materialen nodig. Met man en macht hebben we in opdracht van ProRail het spoor hersteld. Dank aan iedereen die kwam helpen. De collega’s van onderhoud uit het hele land, de leveranciers, ProRail én de rijschoolhouder die zijn terrein beschikbaar stelde. Fijn dat de treinen weer kunnen rijden!

Teamwork - zo doen we dat!

Wij zijn op zoek naar collega's

Vacature

Cost Engineer Energy Strukton Power

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Cost Engineer Energy Strukton Power

Vacature

Design Engineer

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Design Engineer

Vacature

Werkvoorbereider

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Overijssel

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider

Vacature

Power Electronics Engineer Strukton Power

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Zuid-Holland

Lees meer
Lees meer over Power Electronics Engineer Strukton Power

Vacature

Junior projectmanager

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Junior projectmanager

Vacature

Werkvoorbereider

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Overijssel

Lees meer
Lees meer over Werkvoorbereider
Bekijk alle vacatures van Strukton