Bekijk alle artikelen

Van stage naar zomerbaan

David van Snippenberg deed zijn afstudeerstage bij Strukton Rail, voor zijn studie Technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij rondde met de stage zijn studie succesvol af én scoorde een zomerbaan bij Strukton Rail.

Voor mijn afstudeerstage wilde ik graag een stagebedrijf dat in het spoor werkt. Ik heb naar een paar organisaties gekeken en Strukton Rail sloot uiteindelijk het beste aan, ook omdat Strukton Rail zelf zo enthousiast was. Het onderwerp van de stage stond al vast: de implementatie van de HoloLens bij trainingen voor Strukton Rail Seinwezen onderzoeken. Een HoloLens is een soort skibril die een digitaal beeld projecteert op de echte wereld. Zet je de bril op, dan zie je dus niet alleen de plek waar je bent, maar ook voorwerpen of teksten die de bril in die plek projecteert.

 

Hololens

Van grapjes naar suggesties

Behalve over de HoloLens zelf heb ik ontzettend veel geleerd over het werken zelf, over de gebruiken op de werkvloer. Omgangsvormen met collega’s: hoe gedraag je je bij een bedrijf?

Waar ik trots op ben? Dat ik mensen heb weten te overtuigen van de voordelen van de HoloLens. In het begin maakten ze er grapjes over: wat moet je nou met zo’n speeltje? Maar al snel begonnen ze de voordelen ervan in te zien en zelfs suggesties aan te dragen voor het gebruik van de bril.

Quote icon Het is een interessante branche, die veel breder is dan alleen een spoorlijntje van a naar b" Quote icon

Breder dan een spoorlijntje

Strukton Rail is een heel fijn stagebedrijf. Collega’s namen me serieus en waren altijd bereid om me te helpen. Ik heb mijn stage goed afgerond en ben nu dus officieel afgestudeerd. Maar ik ben nog niet weg bij Strukton Rail: deze zomer ga ik zes weken nader onderzoek doen naar het gebruik van de HoloLens als instrument voor instructie op afstand (zie de oproep onderaan deze testimonial). Ik kan wel zeggen dat de spoorwereld een goede indruk heeft nagelaten. Het is een interessante branche, die veel breder is dan alleen een spoorlijntje van a naar b. Er gaat een wereld van expertise en specialisten achter schuil.

 

 

Werken aan de Hololens

Ben jij ook fan van de Hololens en wil jij werken aan gave technologische innovaties? Solliciteer direct!

Ga naar de vacature

Onze stage- en afstudeermogelijkheden

Vacature

EMVI-strateeg

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Noord-Brabant

Lees meer
Lees meer over EMVI-strateeg

Vacature

Omgevingsmanager Civiel

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Utrecht

Lees meer
Lees meer over Omgevingsmanager Civiel

Vacature

Plant Controller

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Overijssel

Lees meer
Lees meer over Plant Controller
Check de mogelijkheden

Meer testimonials

Artikel

“Kijk verder dan diploma’s”

Lees meer
Lees meer over “Kijk verder dan diploma’s”

Artikel

Bente in de rol van Bouwcoördinator

Lees meer
Lees meer over Bente in de rol van Bouwcoördinator

Artikel

“Indrukwekkend om vanuit een boot de onderkant van zo’n grote brug te inspecteren”

Lees meer
Lees meer over “Indrukwekkend om vanuit een boot de onderkant van zo’n grote brug te inspecteren”