Bekijk alle artikelen

Strukton wint onderhoudscontract Västra Götaland Göteborg

Strukton Rail heeft het contract voor het dagelijks Onderhoud in de regio Västra Götaland Göteborg (VGG) zekergesteld. “We zijn enorm verheugd en trots dat wij dit belangrijke contract hebben kunnen verlengen”, zegt Lars Schyllander, hoofd Onderhoud bij Strukton Rail in Zweden.

Dat wij dit contract hebben behaald, is enerzijds te danken aan een goed team en anderzijds aan onze prestaties in het huidige contract. Wij hebben aangetoond stabiel en vakkundig onderhoud te plegen.

Komende vijf tot zeven jaar in Göteborg

Dit onderhoudscontract is gebaseerd op de Zweedse standaard design & construct contractvoorwaarden ABT 06. Onder het contract vallen preventief en correctief onderhoud. Opdrachtgever is de Zweedse infrabeheerder Trafikverket. De contractwaarde is 600 miljoen SEK (58 miljoen EUR). De contractperiode is vijf jaar, met de optie tot verlenging met nog eens twee jaar (in één keer twee jaar, of twee keer een jaar).

Het nieuwe contract omvat niet exact dezelfde assets als het huidige, lopende contract. De reden is dat bepaalde assets door de opdrachtgever gedurende de contractperiode naar andere contracten overgaan. Om die reden is het nieuwe contract onderverdeeld in drie delen:

  • Deel 1 met de onderdelen 601, 602 en 603. Deze vallen gedurende de gehele contractperiode onder het contract
  • Part 2 met de onderdelen 625 en 634 Deze worden vanaf september 2023 uit het contract gehaald
  • Part 3 met onderdeel 626. Dit deel wordt vanaf april 2023 uit het contract gehaald.

Een sterke regio West

Met het binnenhalen van het VGG blijft het aantal onderhoudscontracten van Strukton in Zweden op een stabiel hoog niveau.

“Wij zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat Trafikverket ons geeft door dit contract opnieuw aan ons te gunnen. Samen ontwikkelen wij een duurzaam spoornetwerk voor een duurzaam Zweden”, aldus CEO Johan Oscarsson.

“Dit contract is ontzettend belangrijk voor Strukton en regio West. We staan nu sterk om vanuit een centraal punt in Göteborg een sterke regio West te bouwen. Met dit strategisch belangrijke contract versterken we onze aanwezigheid in Göteborg en West-Zweden voor de komende jaren, met alle mogelijkheden die hierdoor worden gecreëerd”. Aldus Peter Adamiec, manager Regio West.