Bekijk alle artikelen

Met hernieuwde strategie verstevigt Strukton historische positie in duurzame infrastructuur

Vandaag kondigde Strukton aan in exclusieve onderhandeling te zijn over de acquisitie van Strukton Worksphere door SPIE. In dit bericht meer informatie over de strategische aanleiding: aanscherping van de focus van Strukton op duurzame infrastructuur.

Als opmaat naar het honderdjarig bestaan op 13 december heeft Strukton Groep zijn strategie hernieuwd. Strukton verstevigt zijn positie in Europa als leidende dienstverlener op het gebied van duurzame infrastructuur. Daarbij is de focus op groen vervoer en elektrificatie. De voorkeur gaat uit naar werken met een repeterend karakter en onderhoudsdienstverlening. Hiermee bouwt Strukton voort op zijn rijke historie en expertise.

De verschillende onderdelen van Strukton gaan nauwer samenwerken om als groep een maximale strategische synergie te bewerkstellingen binnen duurzame infrastructuur en elektrificatie. Slagvaardig, doelgericht en met een heldere organisatiestructuur investeert Strukton gericht in specialistische kennis en technologie, en integrale toepassing daarvan.

Investeren in informatietechnologie en data-analyse helpt ons vooruit te denken hoe we zaken optimaal willen aanpakken. Met data-onderbouwde voorspellingen kunnen wij de juiste onderhoudsmomenten kiezen. Daarmee vergroten we ons onderscheidend vermogen in de markt en denken we mee in het verlengen van de levenscyclus van de assets van onze klanten.

Onderscheidend, gericht op een goed resultaat en een afgebakende scope. Het bedrijf neemt geen risicovolle projecten meer aan en kiest zorgvuldig de landen waarin het opereert. Daarmee ligt de focus weer op Europa, waar we al decennia thuis zijn in Scandinavië, België, Nederland en Italië. Mark de Haas, CFO van Strukton: “Die markt kennen we goed. Hier ligt onze historie, we kennen de cultuur en de wet- en regelgeving. Dat maakt dat we veel meer controle hebben.”

De lijnen tussen de verschillende onderdelen van Strukton worden korter via een actief betrokken Strukton Groep. Dat maakt de organisatie simpeler en overzichtelijker. Bij Strukton Rail is dat al het geval. Strukton Rail Italië, Strukton Rail Nordics en Strukton Rail België-Nederland rapporteren rechtstreeks aan de Groep. Voor Strukton Civiel komt er eenzelfde constructie, met heldere product-marktcombinaties die dichtbij de klant staan.

Dit bericht is een vervolg op een eerder bericht over de nieuwe Strukton strategie van juli dit jaar.