Bekijk alle artikelen

Wessel Terpstra, trainee

Na het behalen van zijn bachelor Technische Bedrijfskunde was Wessel Terpstra nog lang niet uitgeleerd. Een traineeship leek hem daarom een mooie vervolgstap. Door een tip van iemand in zijn netwerk kwam hij bij het ontwikkelprogramma van Strukton Rail terecht. De goede verhalen, doorgroeimogelijkheden en prettige sfeer trokken hem over de streep. Inmiddels heeft Wessel de organisatie, processen en mensen goed leren kennen en bruist hij van de innovatieve ideeën. Ideeën waarmee hij werkt aan zijn eigen toekomst én die van Strukton Rail.

Ontdekken waar je talenten liggen

“Het traineeship duurt 2 jaar. In deze periode leer je de spoorbranche goed kennen en ga je aan de slag op verschillende afdelingen. Ondertussen werk je aan je persoonlijke leerdoelen. Ik ben gestart samen met nog 3 andere trainees. Naast onze eigen werkzaamheden en projecten komen we elke vrijdag samen om te sparren en van elkaar te leren. Dat werkt goed. Op die manier kom je tot nieuwe inzichten. Daarnaast blijf je door je gehele traineeship heen naar verschillende projecten en uitvoeringsmomenten gaan. Hier maak je alles van dichtbij mee, wat helpt bij het creëren van het gevoel voor spoor. Om je persoonlijk verder te ontwikkelen op het gebied van softskills en begrijpen waar je naar toe zou willen, is er het FIT-programma van Strukton. Via dit programma volg je trainingen, voer je oefeningen uit en bezoek je bedrijven samen met verschillende collega’s. Behalve dat dit heel gezellig en leerzaam is, helpt het je ook om snel stappen te zetten en te ontdekken waar je talenten liggen.”

Al mijn interesses komen samen in dit traineeship. Wat dat betreft heb ik echt de hoofdprijs gewonnen.

Wessel Terpstra

Op het snijvlak tussen techniek, bedrijfskunde en IT

“Ik werk op dit moment zo’n 2 dagen per week op de afdeling Werkvoorbereiding. Daar ben ik betrokken bij de voorbereiding en planning van werkzaamheden aan het spoor. Voor zowel nieuwbouw en vernieuwing als onderhoudswerkzaamheden. De andere dagen mag ik mij richten op data- en informatiemanagement en interne procesoptimalisaties. Dit sluit goed aan bij mijn interesses op het snijvlak tussen techniek, bedrijfskunde en IT. Wat dat betreft heb ik echt de hoofdprijs gewonnen met mijn plek bij Strukton Rail. Ik ben breed georiënteerd en houd ervan strategisch bezig te zijn. De afwisseling in het werk en het contact met verschillende collega’s en afdelingen zorgt ervoor dat ik in korte tijd al veel heb bereikt. Zowel qua professionele ontwikkeling als werkinhoudelijk. Dit komt mede doordat je als trainee toegang hebt tot alle niveaus binnen de organisatie, van uitvoering tot management. Heb je een goed idee? Dan krijg je alle ruimte en mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan en er een succes van te maken.”

Bijdragen aan de toekomst

“Als je mij vraagt wat ik morgen maak, dan is dat een datagedreven organisatie waarbij een goede balans bestaat tussen het onderbuikgevoel, ervaring en feitelijke data. De jarenlange kennis, het vakmanschap en de verbinding tussen mensen binnen Strukton is ontzettend waardevol. Als je dit koppelt aan slimme datagedreven inzichten dan heb je goud in handen. Aan die optimalisatie wil ik graag bijdragen. Ook als ik straks klaar ben met mijn traineeship. Uiteindelijk zie ik mijzelf wel doorgroeien richting bijvoorbeeld interne businessconsultant. Het traineeship en het FIT-programma hebben mij geholpen dit te ontdekken en mijn eigen weg te vinden. Het is dus zeker niet zo dat je al precies moet weten welke kant je op wilt als je start als trainee. Het is juist ideaal voor mensen met een open, nieuwsgierige blik die zichzelf verder willen ontwikkelen.”

Wat maak jij morgen

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?