Bekijk alle artikelen

Twan van den Berg, monteur Technische Dienst spoormachines en locomotieven

Voor zijn opleiding Operationele Techniek liep Twan van den Berg stage bij Strukton Rail. Dat beviel zo goed dat hij na het behalen van zijn diploma in 2018, vast in dienst kwam. Als monteur TD mag hij nu elke werkdag sleutelen aan spoormachines en locomotieven. Mooi werk waarbij zijn brede interesse in techniek goed van pas komt.

Een unieke baan

“Ik heb destijds bewust gekozen voor Operationele Techniek, omdat dit zo’n veelzijdige opleiding is. Elektrotechniek, mechanische techniek, hydraulische techniek, je leert het allemaal. Dit komt onder andere doordat de opleiding is ontstaan vanuit de Zeevaartschool. Op een schip moet je van veel verschillende technieken verstand hebben. Dit geldt ook voor de spoor- en treinwereld. Ik heb wat dat betreft echt een unieke baan. Elke machine is anders. Ik voer onderhoud en reparaties uit, doe waar nodig aanpassingen en ik verhelp storingen aan verschillende soorten spoormaterieel. Meestal doe ik dit op onze eigen hightech werkplaats in Zutphen. Het kan ook gebeuren dat ik op locatie nodig ben. Bijvoorbeeld langs het spoor of op een andere werkplaats in Nederland of Europa. Zo heb ik al gewerkt in Duitsland, Denemarken en België. Dit maakt mijn werk ontzettend boeiend en afwisselend.”

 

Ik heb een unieke baan. Waar anders krijg je te maken met zoveel verschillende technieken en mag je sleutelen aan de prachtige machines die ons spoor maken en onderhouden?

Twan van den Berg

Leuke club collega’s

“Vanaf het moment dat ik hier als stagiair binnenkwam voelde ik me meteen thuis. Het is een leuke club collega’s. Ze lieten me alles zien en ik werd overal bij betrokken. Ik was direct onderdeel van het team. Dit gaf mij het vertrouwen om mijn werk goed uit te voeren. In eerste instantie als stagiair natuurlijk onder begeleiding en inmiddels volledig zelfstandig. Binnen de richtlijnen die er zijn, heb ik best veel vrijheid om mijn dag in te delen. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. Dit merk je aan de manier van samenwerken. Ik leer veel van mijn ervaren collega’s en zij staan open voor mijn frisse blik en nieuwe inzichten. We doen het echt samen. Met elkaar zorgen we ervoor dat alle machines in topconditie zijn.”

Uitgebreide doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

“Een andere reden waarom ik graag bij Strukton wilde werken zijn de uitgebreide opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Zo wil ik graag mijn kennis over hydraulische en pneumatische installaties en apparatuur vergroten. In overleg met mijn leidinggevende heb ik daarom een specialisatiecursus gevolgd. Verder zijn er regelmatig interne trainingen en bijscholingscursussen waardoor je als monteur TD goed op de hoogte blijft. Sowieso vind ik het interessant om de laatste trends en ontwikkelingen te volgen. Zoals op het gebied van duurzaamheid en steeds slimmere technologieën. Uiteindelijk lijkt het me mooi om door te groeien richting engineering, maar voor het zover is wil ik mezelf eerst als monteur verder ontwikkelen.”

Wat maak jij morgen

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?