Bekijk alle artikelen

Brian de Jong monteur energievoorziening

Digitale platformen bieden tegenwoordig enorm veel kansen op de arbeidsmarkt. Dat ondervond Brian de Jong direct bij zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Binnen 2 weken na het aanmaken van zijn LinkedInprofiel benaderde een recruiter van Strukton hem al. Zo is het balletje gaan rollen en sinds 2019 werkt hij vol trots als monteur energievoorziening. Een nieuw vakgebied waarin hij zich helemaal thuis voelt. Een perfecte match.

Meer verantwoordelijkheid en nadenkwerk

“Vanaf het eerste contactmoment met Strukton wist ik het zeker: hier wilde ik werken. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging waar ik meer verantwoordelijkheid mocht dragen. Met een functie als monteur energievoorziening is die wens zeker uitgekomen. Als beginneling werd ik direct in het diepe gegooid bij een elitegroep op het gebied van energie- en elektrotechniek. Hiervoor werkte ik als installateur voor kantoorpanden, dus dit was echt een heel ander werkveld. Gelukkig stond mijn team altijd voor mij klaar. Zodra ik een vraag had werd er tijd vrijgemaakt. Met andere woorden, bij Strukton krijg je echt de kans en de tijd om te groeien in je vak. Lukt iets vandaag niet? Dan is er morgen weer een dag.”

Hier krijg ik de vrijheid om te groeien in mijn vak.

Brian de Jong

Trots op alle projecten

“Ik werk door heel Nederland. Voor sommige projecten zelfs aan de andere kant van het land. Bijvoorbeeld het project in Raalte-West waar we met z’n drieën mochten bouwen aan een volledige installatie. Ik begon hier als een echte beginneling en binnen 8 weken ben ik enorm gegroeid in mijn functie. Denk aan het leggen van bepaalde kabels op de juiste manier. Of bij een ander project in Groningen waar we een vervangend opstelterrein voor het station mochten bouwen. Ik wil graag specialist worden binnen dit vakgebied. Door dit soort verschillende projecten op te pakken, blijf ik continu leren en dat maakt me trots. Strukton is een enorme organisatie met de cultuur van een klein bedrijf. Korte communicatielijnen en een prettige werksfeer waar jij als persoon centraal staat.”

Ruimte voor groei

“Bij Strukton krijg je dus veel kansen om op zowel persoonlijk als professioneel vlak te groeien. Zo heb ik net mijn opleiding onderstations en schakelstations afgerond. Via ons opleidingscentrum begin ik binnenkort weer aan een nieuwe opleiding. Nu ligt de focus op ’trein, beheersing en beveiliging’ (TTB). Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien om met regelkasten te werken. Dit complexe systeem vraagt om veel nadenkwerk en dat zie ik echt als een uitdaging. Kansen en mogelijkheden om mijn ambities waar te maken krijg ik hier meer dan genoeg.”

Wat maak jij morgen

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?