Bekijk alle artikelen

Feestelijke opening spooronderdoorgang RijswijkBuiten

RijswijkBuiten is een stukje veiliger, dankzij de nieuwe spooronderdoorgang die op 27 september officieel werd geopend door ProRail en de gemeente Rijswijk. Tjark de Vries, directeur Strukton Rail, was aanwezig bij deze feestelijke opening.

Na een welkomstwoordje, was het het woord aan de betrokken partijen. Het Ministerie I&W, de gemeente Rijswijk, ProRail en Strukton kregen van de dagvoorzitter ieder, vanuit verschillende invalshoeken, een vraag over de onderdoorgang. Daarna was het tijd voor het proostmoment en werd het doek onthult met een foto uit de fototentoonstelling, die ter gelegenheid van de opening gemaakt is.

Vervolgens was het tijd om naar buiten te gaan.. 

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling leidt voorbijgangers langs bijzondere foto’s die de historie van (het spoor langs) ’t Haantje en de ontwikkeling van nieuwbouwwijk RijswijkBuiten in beeld brengen. De beelden laten de ontwikkeling zien van het gebied en de bouw van de nieuwe onderdoorgang. De tentoonstelling is tot en met 24 oktober 2021 te bezichtigen.

De spooronderdoorgang werd op 30 juli 2021 al opengesteld voor auto’s, fietsers en voetgangers. De nieuwe onderdoorgang vervangt namelijk de gelijkvloerse spooroverweg ’t Haantje, die eerder dit jaar werd gesloten.

Meer treinen tussen Den Haag en Rotterdam

De bouw van spooronderdoorgang RijswijkBuiten is in november 2019 gestart en is onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Strukton werkt samen met ProRail tot en met 2024 aan de spoorverdubbeling in Rijswijk en de nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering.

Een snellere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

De werkzaamheden buiten zijn in november 2019 gestart. Eind 2024 zullen de laatste kunstwerken opgeleverd worden.

Lees meer over dit project