Bekijk alle artikelen

Strukton Systems continueert samenwerking met Infranea

Na een vruchtbare samenwerking van vier maanden is onlangs de samenwerking met Infranea, expert op het gebied van BIM-coördinatie en BIM-regie, verlengd. Infranea zal Strukton tot in ieder geval eind mei verder helpen bij het operationeel maken van BIM modellen voor de Proof of Concept stations Alphen aan de Rijn (GIS), Rijssen en Raalte (AIS).

Nu de samenwerking verlengd is, zal steeds meer ingezet worden op het samenwerken op strategisch en tactisch niveau met de klant, TenneT. Hierbij krijgt ook de digitaliseringsagenda structurele aandacht.

 

“Samen zitten we op een rijdende trein met de Proof of Concept projecten. Onderweg kijken we welke verbeterprocessen we implementeren.”, aldus Martin Lodder, BIM regisseur van Infranea.

Met Infranea als partner voor de Proof on Concept stations, leert Strukton veel bij over het operationeel maken van BIM modellen. Deze kennis kan richting de raamovereenkomst voor de EU-303 meegenomen worden. Op het moment dat de EU-303 van start gaat zal Strukton de volledige coördinatie zelf op gaan pakken. Infranea sluit dan mogelijk nog aan voor advisering.

Raamovereenkomst EU-303

Strukton Systems is geselecteerd als een van de negen partijen die voor minimaal de komende 5 jaar samen gaat werken met TenneT aan de uitbreiding en vernieuwing van 140 hoogspanningsstations. Op donderdag 7 januari werd de raamovereenkomst getekend.

Van het ontwerp tot de gehele realisatie, gaat Strukton de projecten integraal uitvoeren. Daarnaast geeft de raamovereenkomst maximaal ruimte voor ontwikkelingen op het gebied van procesdigitalisatie, samenwerking, veiligheid en duurzaamheid en inpassingen van innovatie. De grootste gezamenlijke uitdaging is de programmaopgave van TenneT rondom de EU-303 te verbeteren en vooral te versnellen.

Een nieuwe standaard voor hoogspanningsstations

145 hoogspanningsstations klaarmaken voor de toekomst

Lees meer over dit project