Bekijk alle artikelen

De herfstvakantie: grootschalige werkzaamheden Groningen-Winschoten

Strukton werkt tijdens de herfstvakantie (10 t/m19 oktober), in opdracht van ProRail, dag en nacht aan de aanpassingen van sporen en stations op het traject Groningen-Winschoten. Het doel: voor het eind van dit jaar extra (snel)treinen in de spits, zodat reizigers sneller op de plaats van bestemming arriveren.

Vanaf december 2020 rijden er in de spits naast stoptreinen ook sneltreinen tussen Groningen en Winschoten. Hiermee gaan de reismogelijkheden in de spits van twee naar vier keer per uur. Met de extra treinen gaat de reis tussen de beide plaatsen ook sneller en zijn er voor reizigers meer zitplaatsen. Zo ontstaat er een nog betere verbinding tussen regio en stad. 

In totaal komen er in de ochtendspits vijf extra treinen bij en in de middagspits acht treinen. Dit levert de reiziger, van Groningen naar Winschoten, een besparing van negen minuten op.
Al in juni van dit jaar is gestart met de voorbereidende werkzaamheden langs de lijn. Inmiddels zijn ook de oude sporen bij station Zuidbroek, die niet meer in gebruik waren, weggehaald.

 

Veiligere overwegen

Als er meer treinen gaan rijden, moeten spoorkruisingen nog veiliger worden gemaakt. Bij vier overwegen wordt extra beveiliging geplaatst, zoals bijvoorbeeld overwegbomen. En er worden drie niet-actief beveiligde overwegen opgeheven.

Combinatie werkzaamheden

Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze periode zonder treinen, worden diverse werkzaamheden gecombineerd. Tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans worden op diverse plaatsen spoor en overwegen vernieuwd. Ook vinden er op het gehele traject diverse (reguliere) onderhoudswerkzaamheden plaats. Hier zijn meerdere aannemers bij betrokken.

Dit bericht is gebaseerd op de berichtgeving van ProRail

 

Een overzicht van de werkzaamheden

Voor een overzicht van alle werkzaamheden verwijzen we je graag naar de website van ProRail.

Ontdek het hier