Bekijk alle artikelen

Jacob Zeeman treedt toe tot Presiding Board Unife

Onze CEO Jacob Zeeman is vandaag officieel gekozen tot lid van de Presiding Board van Unife. Wij zijn al enige jaren lid van deze belangenorganisatie die meer dan 400.000 medewerkers in de Europese railindustrie vertegenwoordigt. Van MKB-bedrijven tot grote industriële spelers.

Unife behartigt de belangen van haar leden op Europees en wereldwijd niveau. Zo onderhoudt zij nauwe contacten met de Europese Commissie, leden van het Europees Parlement en met EIM en CER (brancheorganisatie van de Europese spoorbeheerders en de Europese spoorvervoerders). Strukton heeft de afgelopen jaren als lid bijgedragen aan de actieve rol die Unife heeft gespeeld bij de totstandkoming van Shift2Rail, het Europese innovatieprogramma van de Europese spoorsector.

Zeeman: 

“Samenwerken op Europees niveau is essentieel. Samen moeten we gaan waarmaken dat spoorvervoer een van de bouwstenen wordt voor een nieuw veerkrachtig en duurzaam Europa.” 

Ook de Presiding Board van Unife onderstreept dit belang, zoals beschreven in de ‘Declaration of the European Rail Supply Industry on the occasion of the 2020 UNIFE General Assembly’. Spoorvervoer behoort tot een van de groenste vervoersmodaliteiten en kan als ruggengraat fungeren van een schoon, digitaal en multimodaal mobiliteitsysteem. De spoorindustrie beschikt over een rijkdom aan innovatieve bedrijven die met hun oplossingen bij kunnen dragen aan de verwezenlijking van de Europese doelstellingen.

Met zijn rol binnen Unife versterkt Zeeman de Nederlandse vertegenwoordiging op Europees niveau in de spoorwereld. Zo zijn NS en ProRail betrokken bij respectievelijk de EIM en de CER. Met de andere Nederlandse vertegenwoordigers wil hij samen optrekken in het pleidooi richting de politiek in Nederland en Europa om noodzakelijke investeringen in het spoor te waarborgen voor nu en in de toekomst.