Bekijk alle artikelen

Massimo Parisi, projectleider

Massimo Parisi werkt al 23 jaar bij Strukton Rail. De korte uitstap naar een collega-aannemer tellen we even niet mee. Hij begon als stagiair en is in al die jaren flink opgeklommen.

Praktijk

“Ik heb altijd al een grote fascinatie voor treinen gehad. Aanvankelijk wilde ik machinist worden, maar er waren geen vacatures. Spoorwerk was een logisch alternatief. Tijdens mijn opleiding heb ik twee keer stage gelopen bij Strukton. De tweede stage eindigde op een vrijdag in juni en op de maandag daarna kreeg ik een jaarcontract. Ik had nota bene nog niet eens mijn diploma. Spoorbouw leer je niet uit een boekje, maar in de praktijk. Dus kreeg ik bij Strukton Rail een opleiding-onder-werktijd. Na assistent-uitvoerder te zijn geweest, werd ik maatvoerder. Ik vond dat zo leuk dat ik het vijf jaar heb gedaan in plaats van het half jaar dat we hadden afgesproken. Via de functie van uitvoerder en, na een korte uitstap, hoofd Uitvoering kwam ik terecht op mijn huidige stoel: die van projectleider.”

Trots

“Het leukst aan mijn werk is de diversiteit. Ik weet wat ik de komende zes maanden aan projecten heb, maar daarna? Geen idee. Dat maakt het leuk. Ook het feit dat er altijd een spoedklus tussendoor kan komen, houdt me wakker. Zo hebben we onlangs 6,4 kilometer spoor vernieuwd in de Schipholtunnel. De klus werd twee maanden naar voren gehaald vanwege de coronacrisis. Omdat er weinig reizigers zijn veroorzaakt spoorwerk weinig overlast. Maar dat betekende wel een voorbereidingstijd van twee weken in plaats van twee maanden. Ik hou daarvan, van dat soort uitdagingen. Het werk was succesvol en de opdrachtgever was tevreden. Ik ben heel trots op het team dat het werk zo snel en zo goed is uitgevoerd.”

"Ook mijn collega’s maken dat ik het naar mijn zin heb bij Strukton. Het voelt als een grote familie, het Struktongevoel stroomt door mijn aderen"

Massimo Parisi

Kansen

“Mijn baan nu is niet het einddoel. Ik wil me nog verder ontwikkelen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan grote integrale projecten, waar Strukton Rail samenwerkt met Strukton Civiel. Dat is het mooie van Strukton: ik krijg veel kansen om te leren en door te groeien.
Ook mijn collega’s maken dat ik het naar mijn zin heb bij Strukton. Het voelt als een grote familie, het Struktongevoel stroomt door mijn aderen. Omdat ik al zo lang bij dit bedrijf werk, ken ik veel mensen. Ook mijn stagebegeleider van destijds werkt nog steeds bij Strukton. Hij is uitvoerder op mijn projecten. Mooi hè?”

Wat maak jij morgen?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Ontdek welke vacature bij jou matcht!