Bekijk alle artikelen

Lancering baanbrekende stopmachine

Traditionele stopmachines zijn bekende en veel geziene gasten op het spoor. Stopmachines die in staat zijn hoogwaardige data uit het spoor te halen en om te zetten in voorspellingen reden nog nergens rond. Samen met System7 hebben wij een intelligente stopmachine ontwikkeld die kan leren automatisch te werken. Met een investering in de Universal Tamper 4.0 hebben wij next level stoptechnologie in huis. Een nieuwe stap naar een data-gedreven toekomst is gezet.

Baanbrekende stopmachine

De Universal Tamper 4.0 is in vele opzichten baanbrekend te noemen. Niet alleen kan je de machine leren een wissel te stoppen, ook kan de machine door minder mensen bediend worden, is er een geluidsreductie van 7dB in werkmode en is de machine goed voor het milieu omdat deze beschikt over een stage 4 motor. Bovendien is de machine flexibel in gebruik. Het is namelijk een universele machine die zowel recht spoor als wissels kan onderstoppen.

Sensoren

Buiten dat de machine de ligging van het spoor vastlegt kan de machine ook iets vertellen over de dichtheid van de ballast onder de dwarsliggers. Er zitten speciale sensoren in de machine die de kracht meten waarmee de stopkasten de ballast samen drukt.  

 

“De machine geeft ons heel veel data over hetgeen wat hij gedaan heeft. Maar wat deze machine nog bijzonderder maakt is dat hij ons ook iets kan vertellen over de kwaliteit van de bovenbouw” Ed Schaufeli, Hoofd technische dienst

 

Routing mappen

De data die de Universal Tamper 4.0 verzamelt stelt de spoorbeheerder in staat zijn onderhoud veel beter te plannen. Dat is tot op de dag van vandaag nog niet mogelijk.

Samenwerking met System7

De Universal Tamper 4.0 is een nieuw soort stopmachine met next step stop technologie. Hiervoor werken we nauw samen met System7, de leverancier van de Universal Tamper 4.0. Op deze nieuwe stopmachine zitten niet alleen innovaties vanuit System7, ook vanuit ons zijn diverse innovatieve technologische ideeën aangedragen die op de machine zijn toegepast. Deze innovaties gaan zover dat ze nu ‘standaard’ op de nieuwe machines worden toegepast door System7. Wij fungeren hier als technologische en innovatieve voorloper en partner van System7. 

Naast de innovatieve handelingen die deze machine kan verrichten is ook de vormgeving opvallend te noemen. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk de video!

 

Universal Tamper 4.0