Bekijk alle artikelen

Strukton Rail en JPL Rail verstevigen samenwerking

Strukton Rail heeft zijn belang in het Noorse bedrijf JPL Rail uitgebreid van 30 naar 70%. Jacob Zeeman (CEO Strukton Rail) en Jon Jessesen (CEO van JPL Rail) hebben daartoe begin april de overeenkomst getekend. Strukton Rail werkte de afgelopen jaren al veelvuldig samen met JPL.

Strukton Rail is een grote speler in de Zweedse railinfrabranche en rekent ook Denemarken tot zijn thuislanden. Het bedrijf wil zijn bestaande activiteiten en contracten in Scandinavië uitbouwen en daarbij ook nieuwe kansen benutten. Strukton verwacht constante groei in de Noorse markt. 

Jacob Zeeman:

“De samenwerking met JPL helpt ons voet aan de grond te krijgen in Noorwegen en geeft ons ook de mogelijkheid onze machines nog efficiënter in te zetten. Ook kunnen wij onze kennis en ervaring op het gebied van slim onderhoud in Noorwegen inzetten.”

Jon Jessesen vult aan:

“Strukton Rail brengt 100 jaar ervaring en innovaties naar Noorwegen op het gebied van assetmanagement en onderhoud. Dankzij de samenwerking met Strukton kunnen wij onze activiteiten verbreden.”

Kansen

Het partnership tussen Strukton Rail en JPL Rail biedt cross-selling mogelijkheden voor de producten en diensten van Strukton Rail, zoals:

  • Werktreinen en materieel uit Zweden, Nederland en Italië (CLF)
  • Producten die de veiligheid van spoorwerkers garanderen
  • Technologie en producten voor assetmanagement zoals de IceGuard, de Strukton Network Scan en POSS monitoring

Over JPL Rail

JPL Rail is leverancier in de railsector, gespecialiseerd in diensten op het gebied van veiligheid (in het bijzonder (elektrische) veiligheidsvoorzieningen, veiligheidspersoneel en machinisten). In 2019 is het bedrijf gegroeid van 9 tot 15 medewerkers en een omzet van 45 miljoen NOK. JPL Rail heeft een gevestigde naam op in de spoorveiligheid en heeft een aantal raamcontracten (tot 2021 met opties tot verlenging tot 2023). Dit geeft een stabiele basis. https://www.jplrail.no/ 

Over Strukton Rail

Strukton Rail is onderdeel van Strukton en ontwerpt, bouwt, vernieuwt, beheert en onderhoudt light- en heavyrailinfrastructuur, elektrische treinsystemen en mobiliteitsystemen, met als doel het spoorsysteem optimaal veilig, beschikbaar, duurzaam en kosteneffectief te maken. Onderhoud en vernieuwingsprojecten, met gebruik van hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap, vormen de basis van de onderneming. Vanuit die basis draagt Strukton Rail bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer. In zijn bijna 100-jarig bestaan heeft Strukton een sterke basis opgebouwd in zijn thuislanden Italië, Zweden, Denemarken, Nederland en België. Met projecten en producten richt Strukton zich daarnaast op het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Australië. Opdrachtgevers bevinden zich ook in andere landen, zowel binnen als buiten Europa. Strukton telt circa 6.500 medewerkers en heeft een omzet van ruim 1,9 miljard euro.