Bekijk alle artikelen

Network Rail en Strukton Rail tekenen voor samenwerking

Network Rail en Strukton Rail gaan samenwerken aan ontwikkelingen op het gebied van assetmanagement, intelligente infrastructuur en data-analyse. Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht bevestigden zij deze intentie door het tekenen van een Memorandum of Understanding.

Zowel Strukton als Network Rail hebben forse ambities om de beschikbaarheid en duurzaamheid van de railinfrastructuur die zij in onderhoud hebben te verbeteren. Tijdens verkennende gesprekken hebben Strukton en Network Rail vastgesteld dat een gezamenlijke aanpak van de ontwikkeling en toepassing van mogelijkheden voordelen heeft voor beide partijen en dat dit de railsector verder helpt. Zij zijn ervan overtuigd dat een gecoördineerde inspanning nodig is voor onderzoek en ontwikkeling, inclusief praktijkproeven in het veld, om zo ook innovatie in de railindustrie verder te stimuleren.

“Wij gaan nu aan de slag met het onderzoeken en opstarten van nieuwe samenwerkingsactiviteiten”,

zegt Erland Tegelberg, managing consultant.

Na voorbereidend werk door Tim Flower en Mark Gaddes van Network Rail, en Erland Tegelberg van Strukton Rail, werd de MoU getekend door Jon Shaw, Chief Engineer bij Network Rail, en Jacob Zeeman, CEO van Strukton Rail. Ook op de foto: Lindsay Saddler en Ian Puckrin, beiden regiodirecteur Onderhoud bij Network Rail.