Bekijk alle artikelen

Regionaal spoor Australië op hoger niveau brengen

John Holland gaat een samenwerking aan met Strukton Rail om het regionale railnetwerk in New South Wales, Australië, naar een hoger niveau te tillen. Strukton Rail is een toonaangevende wereldspeler op het gebied van spooronderhoud.

De beide bedrijven trekken samen op bij de aanbesteding die binnenkort in de markt wordt gezet voor het regionale railnetwerk (Country Regional Network – CRN). Samen willen zij ervoor zorgen dat de regionale spoorwegen in New South Wales (NSW) beter aangesloten zijn. 

 

“Al jarenlang zorgen wij voor veilig en betrouwbaar vervoer van reizigers en goederen in NSW. Dat willen wij nu naar een nieuwe fase brengen. Wij willen innovaties tot stand brengen op het spoornetwerk om zo de regionale economie te stimuleren,”

aldus Steve Butcher, Executive General Manager Rail bij John Holland.

Met deze samenwerking kunnen de beide partijen de regio’s beter verbinden met geavanceerde technologie op wereldniveau.

John Holland is sinds 2012 verantwoordelijk voor de operatie en het onderhoud van het Country Regional Network. Sindsdien:

  • Zijn de vertragingen als gevolg van snelheidsbeperkingen op reizigers- en graanlijnen met 50% afgenomen
  • Zijn 99 van de 103 tijdelijke snelheidsbeperkingen in de eerste drie jaar opgeheven
  • Zijn meer dan 1,5 miljoen dwarsliggers vervangen
  • Is meer dan 7.000 km gestopt
  • Zijn 155 overwegen vernieuwd

Strukton Rail is als een van de grootste spooronderhoudsaannemers in Europa verantwoordelijk voor het onderhoud van spoor in Nederland, België, Zweden, Italië en Denemarken. Het bedrijf levert technologische oplossingen voor grote spoorbeheerders als ProRail, London Underground en Network Rail. Het bedrijf is marktleider als het gaat om de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) voor betere besluitvorming en het afgeven van garanties voor het spoor. Strukton Rail levert diensten voor grote spoorwegexploitanten in Australië, zoals het Project Tempo van Rio Tinto. 

Jacob Zeeman, CEO van Strukton Rail, spreekt zijn enthousiasme uit over de samenwerking en heeft er vertrouwen in dat de inzet van een nieuwe generatie spoortechnologie en -innovatie het regionale spoornetwerk in NSW verder zal verbeteren: 

“Meer dan 20 jaar geleden begon Strukton Rail zijn technologische reis op het gebied van assetmanagement. Inmiddels hebben we bewezen dat we onderhoudskosten reduceren en beschikbaarheid van spoornetwerken in Europa kunnen garanderen.”

Wij dragen graag bij aan de toekomstige activiteiten van CRN met onze innovatieve oplossingen, zoals onze lokaal ontwikkelde Digital Twin oplossing WillowRail.

Over John Holland Over Strukton Rail Australië

John Holland is marktleider in Australië op het gebied van integrale oplossingen voor infrastructuur en de bebouwde omgeving Strukton Rail Australia introduceert een nieuw tijdperk assetmanagement voor spoornetwerken in Australië.

Ga naar de website van John Holland Ga naar de website van Strukton Rail Australia

Over John Holland Over Strukton Rail Australië

John Holland is marktleider in Australië op het gebied van integrale oplossingen voor infrastructuur en de bebouwde omgeving Strukton Rail Australia introduceert een nieuw tijdperk assetmanagement voor spoornetwerken in Australië.

Ga naar de website van John Holland Ga naar de website van Strukton Rail Australia