Bekijk alle artikelen

De techniek achter het spoor

De BNR Techniektour onderzoekt: Op het drukst bereden spoorwegnet van de EU moet het onderhoud super strak geregeld zijn. Welke technieken worden in Nederland ingezet om dat voor elkaar te krijgen? In een podcast spreekt BNR met de NS en met Strukton Rail.

De technisch directeur van de Nederlandse Spoorwegen heeft het onder andere over het automatisch op afstand detecteren van technische problemen in treinen. Ben Kosse en Andres de Boesterd vertellen vervolgens alles over werken met bovenleidingen, draagconstructies en funderingen en hoe wij het werk gezonder, duurzamer en beter maken. Diverse innovaties passeren de revue.
Wij bevelen het van harte aan de podcast te luisteren!

BNR Techniektour

De techniek achter het spoor

Luister naar de podcast