Bekijk alle artikelen

Wim Kas, uitvoerder bij Strukton Rail

Van de tankdivisieplaats bij de overheid, via Philips, tot voorman en shiftmanager bij Polynorm. Met mijn mts werktuigbouwkunde als basis en een flinke ervaring daarna heb ik veel mogen zien en ervaren. En toen wilde ik iets nieuws. Het spoor trok me al jaren en was geen onbekend terrein voor me; ik heb familie en kennissen die er werken. Strukton Rail was dus een logische stap.

Met veel passie en plezier

Een open sollicitatie in 2010 aan Strukton Rail leverde mij: een functie als uitvoerder wisselverwarming bij Strukton Rail West. Daarna werd ik gevraagd om de afdeling Kunstwerken erbij te doen: de beweegbare bruggen en viaducten. Nu geef ik leiding aan 17 monteurs die de wissels en kunstwerken onderhouden. Meestal ben ik in Breukelen waar wordt geproefbrand voor de wissels.

Mijn dag is zo gevuld

Ik verveel me geen moment: afspraken, e-mails, veel vergaderen, rapportages lezen, plannen doornemen, telefoontjes met monteurs. Ik voel me als een vis in het water, mijn dag is zo gevuld. Wat wel scheelt, is dat we digitaliseren. Geen papieren werkmappen meer, maar alle informatie over wissels digitaal. Dat zijn er zo’n 1300 à 1400, dus dat scheelt aanzienlijk. En iedereen heeft een laptop dus kan overal bij.

Wat je uitstraalt, krijg je terug

Ik vind plezier de belangrijkste drijfveer in mijn werk. Dat breng ik over aan mijn collega’s. Ik sta positief in het leven, ben enthousiast en gedreven. Zeven dagen in de week. Ze moeten me altijd afremmen. Iedereen mag komen praten, zeg ik altijd. Denk in oplossingen, niet in problemen. Als we het samen naar ons zin hebben, leveren we topprestaties. Ik ben iemand die positief coacht, complimenten uitdeelt, want de mens is het belangrijkste in het werk; niet het gereedschap.

Er liggen altijd kansen

Ooit wil ik productiemanager worden. Maar ik ben nog niet klaar met de combinatie wisselverwarming en kunstwerken, dat vind ik echt ontzettend leuk. Maar als ik straks door wil, dan liggen er bij Strukton overal kansen. Ik ervaar vrijheid, aandacht, tijd en respect voor elkaar. Strukton is sociaal. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

Hoe zit jouw morgen eruit?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?