Bekijk alle artikelen

Betere prestaties spoor met vernieuwd POSS platform

Met de lancering van het volledig vernieuwde POSS Online R7 platform brengt Strukton Rail conditiemonitoring in de spoormarkt naar een hoger niveau.

POSS, het monitoringsysteem van Strukton, maakt gebruik van big data, IoT en ‘machine learning’ om spoorbeheerders 24/7 inzicht te geven in de prestaties van kritieke assets. Met slimme algoritmes wordt de verzamelde data geanalyseerd en geïnterpreteerd en ontstaat inzicht in de onderliggende oorzaken van storingen.  Dit geeft spoorbeheerders en onderhoudsaannemers praktische informatie waarmee zij op het juiste moment en op de juiste plek maatregelen kunnen treffen. 

Een veel gehoorde uitdaging waar spoorbeheerders mee te maken hebben, is dat het netwerk enerzijds aan strenge prestatie-eisen moet voldoen, terwijl anderzijds de infrastructuur steeds zwaarder belast worden door een hoogfrequente dienstregeling. Het toenemend aantal treinkilometers leidt tot extra slijtage op het spoor en heeft daarmee negatieve impact op de prestaties van het netwerk. Tegelijkertijd is er minder tijd beschikbaar voor inspectie en onderhoud. Dit maakt een gerichte onderhoudsaanpak des te belangrijker. 

Strukton Rail streeft als spooronderhoudspecialist naar continue verbetering van onderhoudsprocessen om zo de beschikbaarheid van het spoornetwerk te verbeteren. Het is daarbij van belang dat gegevens over de status van assets worden omgezet in voorspellende waardes en informatie die bruikbaar is in de praktijk. 

Naar voorspellend onderhoud

Dankzij het POSS Online platform R7 ontstaat beter inzicht in de conditie van assets, waardoor spoorbeheerders de onderhoudsprocessen kunnen verbeteren. Het platform zet conditiegegevens om in informatie die onderhoudsstrategieën voorspellende waarde geeft. Met POSS Online R7 zien spoorbeheerders niet alleen de actuele prestaties, maar kunnen zij ook terugkijken en vooruitkijken. Zo wordt ook zichtbaar waar potentiële verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Het platform maakt daarvoor gebruik van geavanceerde analysetools en slimme algoritmes in combinatie met domeinkennis. Zo ontstaat een geautomatiseerde oorzaakanalyse en informatie waarmee onderhoudsengineers buiten aan de slag kunnen. 

Virtuele onderhoudsassistent

Het nieuwe POSS Online R7 platform dient als virtuele onderhoudsassistent voor de ontwikkeling van onderhoudsstrategieën. Het Strukton Control Center levert informatie die direct in de praktijk toepasbaar is en ondersteunt daarmee asset managers in hun transitie naar een nieuwe situatie waarin zij de mogelijkheden van voorspellend onderhoud kunnen benutten. 

Het POSS Online R7 platform is geschikt voor het gebruik van smartphones, laptops en andere devices. Verschillende gebruikers maken gebruik van het platform om informatie te verkrijgen en uit te wisselen. Koppeling met andere bestaande en toekomstige platforms is mogelijk. Dankzij de open architectuur zijn het platform en de analysetools voorbereid op toekomstige integratie met bijvoorbeeld IoT sensing technologie. Hiermee is uniformiteit en standaardisering gewaarborgd op de weg naar de volgende stap in voorspellend onderhoud ten behoeve van optimale beschikbaarheid en veiligheid tegen lagere TCO. 

 

Neem contact op met onze specialist

Luc vertelt je graag alles over het vernieuwde POSS platform


+31 (0)6 21 59 15 18