Bekijk alle artikelen

Innovatief ontwerp wint vervanging 150kV station

Strukton Systems heeft vanuit TenneT de voorlopige gunning ontvangen voor het project TenneT GIS Bay station replacement. Dit betreft een Design & Construct project voor de vervanging van het 150kV station in Alphen aan de Rijn.

Met deze opdracht sorteert Strukton voor op de aanbesteding van 140 onderstations die vervangen moeten worden in het kader van de nieuwe TenneT raamovereenkomst EU-303. Eind 2020 wordt het station opgeleverd. 

Gekozen is voor een plug-&-play concept. Dit houdt in dat alle installatiedelen zoveel mogelijk prefab aangeleverd en ter plaatse samengebouwd worden. Het concept kent een bijzonder korte doorlooptijd. De integrale aanpak, gebaseerd op kennis en ervaring vanuit Strukton Systems, Strukton Civiel en Antea Group maakt dit mogelijk. 

 

Innovatief ontwerp

Een duurzame houten constructie in combinatie met een futuristisch ontwerp maakt dit winnende ontwerp uniek. De realisatie is tot stand gekomen vanuit 4D BIM, wat betekent dat de planning als vierde dimensie fungeert naast de 3D tekeningen. Op de lange termijn zal ook beheer en onderhoud specifieke informatie worden toegevoegd. 

Het contract voor deze opdracht zal in de komende weken ondertekend worden

 

Er is meer

Strukton is ook gekozen om het AIS-project voor TenneT uit te gaan voeren

Meer over dit project