Bekijk alle artikelen

Logistieke megaklus Zuid-Limburg afgerond

Ploegendiensten die 24/7 doorwerkten hebben in 9 dagen tijd een lengte van 7,5 kilometer spoor vernieuwd op het traject Sittard-Maastricht.

Maandagochtend kon het spoor weer op tijd in dienst worden gegeven, waardoor reizigers weer in de trein konden stappen.

Grote klus

Tijdens de 9-daagse is groot materieel en personeel uit binnen- en buitenland gehaald om de klus op tijd te kunnen klaren. Alles zodat de reiziger op maandagochtend weer gebruik kon maken voor het spoortraject. Tijdig vernieuwen van het spoor zorgt voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Logistieke uitdaging

In totaal zijn er 12.500 dwarsliggers vernieuwd en is er 25.000 ton ballast aan- en afgevoerd. Om dit logistiek in goede banen te leiden heeft voorafgaand aan de buitendienststelling een zorgvuldige voorbereiding plaatsgevonden. Bovendien was tijdens de uitvoering continue alertheid van spoorwerkers nodig om het werk in de gaten te houden. Zo kon er waar nodig direct bijgestuurd worden.