Bekijk alle artikelen

Uniek kijkje bij opstelterrein De Vork op 15 juni

Bouwlocatie, dus verboden toegang! Behalve 15 juni, de Dag van de Bouw. Dan stellen wij toekomstig opstelterrein De Vork in Haren open voor publiek.

Bezoekers krijgen op zaterdag 15 juni een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen. Heel veel bouwplaatsen in Nederland doen mee aan de Dag van de Bouw, waaronder project Groningen Spoorzone. Strukton Rail, de bouwer van het opstelterrein, zorgt met de samenwerkende partners, toekomstige gebruikers en opdrachtgever ProRail voor een mooi programma dat bezoekers een kijkje geeft in de veelzijdige wereld van spoorbouw en -onderhoud. Speciaal voor studenten en technische professionals is er een extra open dag op vrijdag 14 juni. 

Van spoormachines tot Virtual Reality
Naast dat men kan zien hoe het opstelterrein in aanbouw is, staan er op het terrein spoormachines die van dichtbij bekeken mogen worden en zijn er lasdemonstraties. Daarnaast komen nieuwe technologieën in spoorbouw en -onderhoud aan bod en via Virtual Reality is te ervaren hoe het terrein er uitziet wanneer het klaar is. 

Hoe ontwerp je een spoor? Hoe voorspel je onderhoud aan sporen? Ecologie, wat is dat? Hoe onderhoud je een trein? Welke nieuwe treinen gaan er op de regionale lijnen rijden? Wat staat er te gebeuren in het project Groningen Spoorzone? Allemaal vragen waar medewerkers van Strukton, Arcadis, Antea Group, Molhoek CCT, Arriva Nederland, Flux Partners en ProRail graag antwoord op geven op een unieke locatie. 

Toegang werkterrein
Bezoekers zijn op zaterdag 15 juni welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Studenten en technische professionals zijn ook op vrijdag 14 juni welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.

De ingang van de Strukton bouwplaats bevindt zich aan de Rouaanstraat 39 in Groningen. Er is parkeergelegenheid naast het ketenterrein; bezoekers worden ter plekke naar de parkeerplaats gewezen

Het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor de Dag van de Bouw, maar het blijft een werkterrein. Daarom wordt bezoekers geadviseerd stevig schoeisel te dragen. Ook is hierdoor het terrein minder geschikt voor mensen die slecht te been zijn of gebruik maken van een rolstoel.  

Het project Groningen Spoorzone

De bouw van opstelterrein De Vork is deel van project Groningen Spoorzone, dat met aanpassingen aan sporen en stations zorgt voor een goede regionale bereikbaarheid van Groningen. Reizigers per trein, bus, fiets en te voet bereiken straks nog comfortabeler, sneller en gemakkelijker hun bestemming.

Ga naar de website