Bekijk alle artikelen

Bezoek op 15 juni spoorwerk in Groningen

Van dichtbij een spoorwerk bekijken? Kom op 15 juni langs in Groningen! Spoorwerk is ontzettend interessant.

Er komt een knap staaltje vakmanschap, technologie, innovatie en samenwerking bij kijken. Veel werk gebeurt ’s nachts en in de weekenden, als er geen of weinig treinen rijden. Als het werk al overdag plaatsvindt, dan is dat vaak op een plek die niet toegankelijk is voor onbevoegden. Het moet immers altijd veilig blijven. Hierdoor is dit machtige werk eigenlijk nooit zichtbaar. Op zaterdag 15 juni maken we een uitzondering! Tijdens de Dag van de Bouw opent Strukton Rail de bouwhekken van het toekomstige opstelterrein ‘de Vork’ in Haren voor publiek. Een unieke gelegenheid om een keer zo dichtbij op een spoorwerk te kunnen kijken.

Binnen het project Groningen Spoorzone legt Strukton Rail in opdracht van ProRail het vierde spoor aan tussen station Groningen en station Groningen Europapark. Om met een nieuwe dienstregeling te kunnen rijden, is een extra vierde spoor nodig tussen de twee stations. Strukton Rail breidt ook station Groningen Europapark uit met een extra spoor en een extra zijperron. De treinen uit Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool rijden in de toekomst door naar station Groningen Europapark. Op station Groningen bouwt Strukton Rail meer sporen en perrons zodat na de ombouw van het station de regionale treinen doorrijden. Zo kunnen reizigers vanuit Veendam blijven zitten tot Delfzijl of instappen op station Roodeschool en pas weer uitstappen op station Nieuweschans.

Opstelterrein De Vork
Last but not least bouwt Strukton Rail het nieuwe opstelterrein op ‘De Vork’. Door alle ingrepen op station Groningen, blijft er te weinig ruimte over voor het huidige opstelterrein. Ook gaan er meer treinen rijden van en naar Groningen, waardoor meer ruimte nodig is. Daarom verplaatst het huidige opstelterrein naar De Vork.

Dag van de Bouw in Groningen
Opstelterrein-in-aanbouw ‘De Vork’ is toegankelijk voor geïnteresseerden tussen 10.00 en 16.00 uur. Speciaal voor deze dag kunnen bezoekers op de bouw komen. We zorgen voor een veilige route over het bouwterrein, toch blijft het een bouwterrein met zand als ondergrond. Daarom raden wij bezoekers aan om stevige en dichte schoenen te dragen. Alle deelnemende partners tonen hun specialisme, innovaties en materieel. In ieder geval Arcadis, Antea Group, Flux Partners, Groningen Spoorzone , Arriva en Strukton Rail doen mee.

Dus noteer alvast
15 juni, vanaf 10:00 uur op ‘De Vork’ (Rouaanstraat 39 Groningen): Dag van de Bouw Groningen Spoorzone.