Bekijk alle artikelen

Strukton Rail breidt belang in Italiaans spoorbedrijf CLF uit

Strukton Rail heeft zijn belang in het Italiaanse spoorbedrijf CLF Group (Costruzioni Linee Ferroviarie) uitgebreid van 60% naar 100%.

Strukton Rail heeft 40% van de aandelen overgenomen van Unieco. Strukton Rail heeft al sinds 1998 een belang in CLF, en verkreeg in 2013 een meerderheidsbelang. CLF Group bestaat uit CLF SpA en de dochterondernemingen UNIFERR (Alessandria), S.I.F.EL (Spigno Monferrato in de provincie Alessandria) en het engineerinbedrijf TES (Bologna). Banco BPM SpA heeft de financiering voor deze transactie geregeld.

Italiaanse ’tracklayer’ met Italiaanse bemanning aan slag voor spoorvernieuwing Gouda in zomer 2018 / fotograaf Gerrit Serné in opdracht van ProRail

CLF Group is een toonaangevend bedrijf, actief op het gebied van ontwerp, bouw, onderhoud en vernieuwing van spoor-, metro- en tramlijnen in Italië en daarbuiten (Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije). Alles staat in het teken van veilig en betrouwbaar spoorvervoer. CLF heeft vestigingen in Bologna, Alessandria en Spigno Monferrato. CLF Group telt 667 medewerkers en had een omzet van EUR 167 miljoen in 2017.

Strukton Rail en CLF hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt als het gaat om mechanisering en digitalisering. Ze maken gebruik van elkaars gespecialiseerde high-output machines voor het snel en efficiënt uitvoeren van nieuwbouw, vernieuwing en onderhoud. De bemanning en machines van CLF zijn de laatste jaren met succes ingezet bij projecten van Strukton in Denemarken en Nederland. Ook werkt CLF samen met Strukton voor de toepassing van smart maintenance producten in Italië, zoals IoT-sensoren van Dual Inventive.