Bekijk alle artikelen

Wijziging directie Strukton Rail

Jacob Zeeman vanaf 1 januari 2019 CEO van Strukton Rail.

Met ingang van 1 januari 2019 wordt Jacob Zeeman benoemd tot voorzitter van de board (CEO) van Strukton Rail. Hij volgt Aike Schoots op, die met ingang van 1 januari terugtreedt als CEO van Strukton Rail. Aike blijft lid van de directie van Strukton Groep. Vanuit die rol blijft hij nog enkele activiteiten doen voor Strukton Rail, waaronder commerciële activiteiten in China en India voor Strukton Rolling Stock. Ook blijft hij lid van de supervisory board van Eurailscout en CLF. De board van Strukton Rail bestaat vanaf 1 januari 2019 uit Jacob Zeeman (CEO), Hijlke Huijzer (P&O), Jos Kool (Finance), Enrico Peola (Italië) en Robert Röder (Scandinavië).

Aike trad in 1992 als algemeen directeur in dienst van het toenmalige Strukton Spoorwegbouw. Bij de herordening Infraveld in 1997 leidde hij de samenvoeging van onderdelen van NS Infra Services, ElectroRail en de afdeling Draagconstructies in Strukton Spoorwegbouw, het huidige Strukton Rail. Ons bedrijf groeide van een onderneming met 600 medewerkers en een omzet van 35 miljoen euro in 1992, naar 1.800 medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro in 1997 tot ons huidige bedrijf met 3.600 medewerkers en een omzet van een kleine 900 miljoen euro. 

Jacob is sinds 1999 werkzaam bij Strukton Rail, waar hij verschillende leidinggevende en directiefuncties vervuld heeft. Sinds 1 januari 2014 is hij voorzitter van de directie van Strukton Rail Nederland. Sinds eind 2015 is hij lid van de board van Strukton Rail met Nederland, Short Line, Australië en de Verenigde Staten in zijn portefeuille.

Als CEO van Strukton Rail zal Jacob het bedrijf leiden op de door Aike ingezette lijn, waarbij vakmanschap, digitalisering en robotisering centraal blijven staan. De wereld wordt steeds complexer en sneller. In die wereld is het des te belangrijker dat wij samenwerken met partners. Ook hechten we aan een goede en langdurige relatie met onze internationale opdrachtgevers. Daarbij hoort open en transparante communicatie. Wij zijn een brede, kundige partij die klanten faciliteert in het rijden van treinen. Of het gaat om een mijnbedrijf in Australië dat ijzererts naar de haven wil transporteren of om het Scandinavische, Italiaanse, Belgische of Nederlands spoorsysteem waarin reizigers snel, veilig en comfortabel willen reizen. Wij maken het mogelijk, samen met onze partners en samen met de klant.