Bekijk alle artikelen

Tropische prestatie op emplacement Gouda

Vandaag, om 04.31 uur, zijn alle sporen en wissels op het emplacement in Gouda onbelemmerd in dienst gegeven.

In opdracht van ProRail zijn in een week tijd maar liefst negentien wissels en twee kilometer spoor vernieuwd.

Met de afgeronde werkzaamheden is 75% van het spoornet rondom Gouda vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer.

Tropische temperaturen
Droog, bloedheet en stoffig. Dat zijn de omstandigheden waaronder onze vakmannen, in samenwerking met ProRail, de werkzaamheden hebben uitgevoerd. De temperaturen liepen afgelopen week op tot wel 30 graden.

Hulptroepen uit Italië
Voor deze speciale klus is de ’tracklayer’ van onze Italiaanse collega’s (CLF) naar Nederland gehaald. Het voordeel van de tracklayer is dat je een wissel (tot 1:15) in één keer kunt leggen, zodat je vooraf de thermietlassen en het kabelwerk kunt doen. Dit is goed om de capaciteit in het weekend te beperken. Ook kan de tracklayer grote gewichten aan, zodat ook 1:29 wissels (in gedeelten) gelegd kunnen worden. De tracklayer is nu twee keer ingezet in Nederland en in week 44 zal deze opnieuw in actie komen in Nunspeet. Onze internationale samenwerking wordt hiermee steeds zichtbaarder.