Bekijk alle artikelen

Start elektrificatie spoorlijn Hamont - Mol

Strukton Rail voert in opdracht van Infrabel de elektrificatie van de Belgische spoorlijn 19 uit.

Deze spoorlijn loopt tussen Hamont en Mol. De 33 kilometer lange spoorlijn wordt volledig geëlektrificeerd zodat treinen er vanaf eind 2020 elektrisch kunnen rijden. De werkzaamheden starten eind 2018.

Bovenleiding en kabels
In totaal plaatsen we er 830 nieuwe bovenleidingspalen en rollen we ruim 200 kilometer aan nieuwe kabels en draden uit voor de bovenleiding. We starten de werkzaamheden met de bouw van een werfinstallatie in Lommel en het maken van sleuven voor kabels en leidingen.

Op donderdag 23 augustus 2018 hebben Federaal minister van Mobiliteit François Bellot en Infrabel CEO Luc Lallemand, samen met een aantal burgemeesters uit de regio, het startschot gegeven voor dit ambitieuze project.

Eind 2020 zullen de eerste elektrische treinen op de spoorlijn kunnen rijden. 

Railwerkers aan het werk