Bekijk alle artikelen

Splinternieuw treinbeveiligingssysteem succesvol uitgerold

Vanmorgen in alle vroegte is het eerste grote project binnen het Programma Vervangen Treinbeveiliging (PVT) succesvol afgerond.

Het splinternieuwe treinbeveiligingssysteem is aangelegd op het traject Eindhoven, Weert, Roermond en Budel. Tijdens deze 9-daagse buitendienststelling is het nieuwe treinbeveiligingssysteem aangesloten, uitvoerig getest en vanaf vanochtend ook succesvol in werking gesteld.

Het afgelopen jaar vernieuwde Strukton Rail, samen met ingenieursbureau Verebus, alle onderdelen van het treinbeveiligingssysteem langs het traject. Zo liggen er tussen Eindhoven en Roermond en tussen Weert en Budel in totaal 1400 kilometer aan nieuwe kabels en leidingen onder de grond. Ook verving Strukton Rail 150 seinpalen en bouwde vier nieuwe relaishuizen.