Bekijk alle artikelen

Intentieovereenkomst overname Zweedse railactiviteiten Eltel

Op 12 maart 2018 hebben Eltel en Strukton Rail AB een intentieovereenkomst getekend voor de overname van de Zweedse railactiviteiten van Eltel.

Onderdeel van de overeenkomst zijn contracten met de belangrijkste opdrachtgevers, medewerkers en materieel. Het is de bedoeling de transactie nog in het eerste kwartaal van dit jaar af te ronden.

Na de transactie zal Eltel als onderaannemer van Strukton Rail AB betrokken blijven bij een aantal railcontracten die nog in 2019 doorlopen. 

Strukton in Zweden
In 2003 zette Strukton Rail zijn eerste grote stap in Zweden met de overname van een meerderheidsbelang in Svensk Banproduktion. Het Zweedse bedrijf van Strukton, nu actief onder de naam Strukton Rail AB, is uitgegroeid tot het grootste private spooronderhoudsbedrijf van Zweden, en is actief op het gebied van zowel heavyrail als lightrail. Bij Strukton Rail AB werken circa 850 medewerkers.

De intentieovereenkomst voor de Zweedse spooractiviteiten van Eltel volgt op de overname van de Deense railactiviteiten van Eltel door het Deense Strukton Rail A/S in januari 2018.