Bekijk alle artikelen

Overname Deense railactiviteiten Eltel

Strukton Rail A/S heeft de Deense activiteiten van Eltel op het gebied van onderhoud en instandhouding van railsystemen overgenomen.

Eind januari van dit jaar rondden de bedrijven de transactie af. Onderdeel van de transactie zijn de overname van de onderhoudscontracten voor Sund & Bælt en spooronderhoudsmaterieel. Ook komen 26 medewerkers van Eltel over naar Strukton Rail.

Met de overname verstevigt Strukton Rail Denemarken zijn technologische positie op het gebied van bovenleidingen en spooronderhoud.

Brug Eltel Denmark

Foto: Sund & Bælt

“Wij zijn blij met de komst van onze nieuwe collega’s en de uitbreiding met de Deense railactiviteiten van Eltel. De overname betekent voor ons in Denemarken een nieuwe competentie op het gebied van bovenleiding en versterking van onze expertise op het gebied van seinwezen en spoor. Het onderhoudscontract voor Sund & Bælt is belangrijk voor onze verdere ontwikkeling op het gebied van spooronderhoud en assetmanagement in Denemarken. Met onze kennis en ervaring zetten wij in op de verdere ontwikkeling van onderhoudsstrategieën en technologie voor het optimaliseren van spooronderhoud”
Jens Christian Jensen, CEO van Strukton Rail in Denemarken