Bekijk alle artikelen

Aan de slag in drie nieuwe onderhoudsgebieden

Dit jaar gaat Strukton Rail aan de slag in drie nieuwe onderhoudsgebieden. Dit zijn de Betuwe, Kennemerland en Amstelsepoort.

Het gebied Amstelsepoort is niet helemaal nieuw voor Strukton Rail. De afgelopen jaren hield Strukton Rail het spoor ook al in topconditie, alleen waren het toen de gebieden Duivendrecht en Weesp.

Naast de nieuwe contracten onderhoudt Strukton Rail het spoor in de gebieden Zeeland, de Veluwe en de Wadden. In totaal onderhoudt Strukton Rail ruim 40% van het spoorsysteem in Nederland. Dit bevat ruim 2.800 kilometer hoofd- en nevenspoor (heavy rail), 60 km lightrail, 2.000 wissels, 2.500 km bovenleiding, 700 overwegen en 650 bruggen.

Meer spooronderhoud
Naast bovenstaande prestatiegerichte onderhoudsgebieden (PGO’s) onderhoudt Strukton Rail ook het spoorsysteem in Dordrecht, Limburg en Chemelot. In Utrecht onderhoudt Strukton Rail de SUNIJ-tramlijn en de toekomstige Uithoflijn. In Den Haag onderhoudt Strukton Rail het RandstadRail lightrailnetwerk.