Onderhoud

Het spoorwegnet ziet ruim 600.000 treinreizen per dag. Iedere treinreis begint met een betrouwbaar en goed werkend spoor. Dat er met deze belasting van de vele treinbewegingen goed onderhoud nodig is, weten wij bij Strukton Rail als geen ander. De veiligheid en kwaliteit van het spoor staan voorop.

Elke dag een andere uitdaging

Werken in het spooronderhoud is boeiend, afwisselend en nooit saai. Elke dag geeft een nieuwe uitdaging. Je komt alle techniekvelden tegen dus raakt nooit uitgeleerd. Het is soms enorm bikkelen om de klus op tijd af te krijgen. Als dat dan is gelukt, zijn we er als team mega trots op. Het werk gebeurt vooral ’s nachts en in de weekenden, om de dienstregeling zo min mogelijk te verstoren. Op emplacementen werken we vooral overdag. Dit betekent dat je flexibel wordt ingeroosterd.

Werken binnen onderhoud

Een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de infrastructuur in Nederland. Dat is wat ons drijft. Jou ook?

Bekijk de vacatures

Wat maak jij morgen?

Als onderhoudsaannemer binnen de spoorbranche zijn wij verantwoordelijk voor het onderhouden van het spoor en het verhelpen van de storingen. Wij beschikken over de specialistische kennis van alle relevante vakgebieden binnen de railinfra. Samen houden wij het spoor optimaal beschikbaar. Dat doen we zoveel mogelijk preventief. We gebruiken de nieuwste technologieën om het werk slimmer en makkelijker te maken. Met meerdere soorten inspectietreinen en monitoringsystemen verzamelen we data. Met behulp van deze informatie plegen we buiten preventief onderhoud en doen we herstellingen. Naast deze data is jouw informatie onmisbaar; buiten hoor en zie je de gebreken. Met de visuele inspecties die jij als monteur uitvoert, help je het team binnen de herstellingen goed in te plannen.

“Met de resultaten van inspecties en metingen, kunnen op tijd de benodigde maatregelen worden genomen . Zo kunnen wij een bijdrage leveren aan een optimale beschikbaarheid van het spoor.”

Vacatures

Vacature

Werkplekbeveiliger Projecten

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Utrecht

Lees meer
Lees meer over Werkplekbeveiliger Projecten

Vacature

Office Assistant

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: België

Lees meer
Lees meer over Office Assistant

Vacature

Kostendeskundige

Uren: 32-40 Uur | Werkgebied: Landelijk (Nederland)

Lees meer
Lees meer over Kostendeskundige

Techniekvelden

In het onderhoud zijn wij voor meer verantwoordelijk dan alleen spoorstaven (‘de rails’). Van groenbeheer, kunstwerken tot de bovenleiding, het spooronderhoud is onderverdeeld in vele techniekvelden. In een hecht team binnen jouw techniekveld speel jij een belangrijke rol door jouw kennis van de techniek.

Quote icon Onderhouden van begroeiing op en langs het spoor Quote icon

Groenbeheer

Verhalen

Artikel

“Kijk verder dan diploma’s”

Lees meer
Lees meer over “Kijk verder dan diploma’s”

Artikel

Bente in de rol van Bouwcoördinator

Lees meer
Lees meer over Bente in de rol van Bouwcoördinator

Artikel

“Indrukwekkend om vanuit een boot de onderkant van zo’n grote brug te inspecteren”

Lees meer
Lees meer over “Indrukwekkend om vanuit een boot de onderkant van zo’n grote brug te inspecteren”