Video Track Inspector

Beginnende afwijkingen opsporen met automatische beeldherkenning. Camera’s zien meer dan mensenogen.

Effectief onderhoud is van groot belang voor een goed functionerend spoornetwerk. De Video (of Digital) Track Inspector speelt daar een belangrijke rol in. Het vervangt traditionele inspecties van spoorobjecten door video data-analyse in samenspel met kunstmatige intelligentie, algoritmes en domeinkennis.

Sensoren en camera’s zien meer dan mensenogen

De Video Track Inspector werkt met treinen vol sensoren en camera’s. De treinen inspecteren wissels, spoorstaven en bovenleiding. Het inspectiesysteem verzamelt en verwerkt de beelden, en spoort automatisch beelden op waarop een afwijking of defect te zien is. Algoritmes geven vervolgens aan of direct of toekomstig onderhoud nodig is. De algoritmes worden getraind met praktijkvoorbeelden, via gelabelde afbeeldingen en feedbackinformatie uit de dagelijkse onderhoudspraktijk.

"De Video Track Inspector levert een flinke kostenbesparing op, tot soms 20%"

Sneller, veiliger en goedkoper inspecteren

De Video Track Inspector maakt het makkelijker, veiliger en sneller om railobjecten continu te inspecteren. Een mensenoog ziet immers niet alles. Inspectietreinen rijden tussen de bestaande dienstregeling door. Het spoor hoeft niet buiten dienst te worden gesteld. De Video Track Inspector levert daardoor een flinke kostenbesparing op, tot soms 20%.

Extra service Control Center

De Video Track Inspector is aangesloten op het Strukton Control Center. Het Control Center levert analyses en informatie waarmee het onderhoudsteam gericht op pad kan om het defect op te lossen. Immers: een storing voorkomen is beter dan een storing verhelpen.

Neem contact op met onze expert

Joost vertelt je graag over de mogelijkheden van de Video Track Inspector


+31 (0)6 55 47 01 92