Conditiemonitoring rolling stock

Wij monitoren rollend materieel op afstand zodat we de conditie en het onderhoud van het voertuig kunnen voorspellen.

Dankzij on-board data capturing en monitoring wordt rolling stock optimaal beschikbaar. Wij rusten rollend materieel (locomotieven, treinen, trams, metro’s) uit met sensoren. De sensoren registreren het gedrag van onderhoudsintensieve assets, zoals tractiesystemen, motoren, airco, verlichting en deuren. Door deze gegevens te analyseren, helpen wij jou als klant om jouw voertuigen zo betrouwbaar mogelijk te laten functioneren.

Preventief onderhoud

Data helpt bij het verklaren en voorspellen van defecten en slijtage. In plaats van afwachten tot een defect tot een storing leidt, kan de onderhoudsorganisatie onderdelen als batterijen en dieselgeneratoren preventief onderhouden. Dat leidt tot een betere beschikbaarheid en een maximaal rendement van de assets. Met dubbel voordeel: economisch voor de vervoerder én minder vertraging voor de reiziger.

"Het verzamelen, analyseren en gebruiken van data sluit aan op de trend om onderhoud smart te maken."

Voorspellend onderhoud

De data die we verzamelen, komt uit steeds meer bronnen. Een belangrijke bron zijn sensoren die de actuele toestand van de assets bijhouden. We combineren afwijkingsmeldingen met gps-gegevens, om zo nog meer inzicht te krijgen. Door de gegevens periodiek uit te lezen en te analyseren, kunnen we ook de vaste onderhoudscycli beter voorspellen en inplannen.

Efficiënter onderhoud

Het verzamelen, analyseren en gebruiken van data sluit aan op de trend om onderhoud smart te maken. Doordat het onderhoud voorspelbaar is, zijn werkplaatsen beter voorbereid op binnenkomend materieel. Het onderhoudsproces kan efficiënter worden ingericht, en dat bespaart kosten. Voertuigen kunnen effectiever worden ingezet, en dat vergroot de beschikbaarheid.

Neem contact op met onze expert

Michel vertelt je graag meer over de mogelijkheden van on-board data capturing


+31 (0)6 31 94 17 49