Minder onderhoud en storingen

Conditiemonitoring: efficiënt onderhoud aan het spoor met minimale hinder voor de reiziger en vervoerder. Daar gaan onze specialisten voor met hun vakmanschap, ervaring en geholpen door innovaties en digitale tools.

Conditiemonitoring

Het aantal treinen en passagiers groeit. Hierdoor neemt de druk op het OV-systeem toe. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de beschikbaarheid van het spoorsysteem. Omdat het spoorwegnetwerk steeds dichter bereden is, heeft het ook meer onderhoud nodig. Tegelijk is daar minder tijd voor. Met onze specialistische ervaring op dicht bereden spoorwegnetten en geholpen door innovaties gaan wij voor een optimale netwerkprestatie en veilige werkomstandigheden.

"Wij ontwikkelen geavanceerde digitale onderhoudstechnologieën en zetten deze in voor een veilig en beschikbaar spoorsysteem."

Datagestuurd onderhoud

Wij ontwikkelen geavanceerde digitale onderhoudstechnologieën en zetten deze in voor een veilig en beschikbaar spoorsysteem. Met deze unieke combinatie verzekeren wij opdrachtgevers van bewezen en robuuste technologie. Zo combineren wij conditiemonitoring met slimme algoritmes.

POSS in één minuut

24/7 Inzicht

POSS, het monitoringsysteem van Strukton, maakt gebruik van big data, Internet of Things (IoT) en machine learning. De hardware bestaat uit dataloggers en non-intrusive sensoren (geen galvanische verbinding) gekoppeld aan een geavanceerd softwaresysteem dat gebruikers 24 uur per dag, zeven dagen per week inzicht geeft in de prestatie van kritieke assets. Slimme algoritmes analyseren en interpreteren alle verzamelde data en rapporteren de onderliggende oorzaak (root cause) van storingstoestanden. Daarmee kunnen beheerders op het juiste moment en op de juiste plek ingrijpen.

Conditiemonitoring: Signaleren en voorspellen

Dankzij de voorspellende kracht van POSS krijgen gebruikers en monteurs pas een notificatie als dat echt nodig is, per sms, e-mail, WhatsApp of Skype. Monteurs weten direct waar ze moeten zijn, wat het probleem is en hoe ze dit kunnen oplossen. Dankzij real-time inzicht in het prestatiegedrag van alle assets, kunnen POSS-gebruikers onderhoudswerkzaamheden een stuk efficiënter uitvoeren. Dat zorgt weer voor een hogere beschikbaarheid van het spoornetwerk.

POSS als virtuele assistent

POSS fungeert als virtuele assistent bij de monitoring van de netwerkprestaties. Het vertaalt conditiedata in toepasbare informatie en gebruikt daarvoor algoritmes die steeds slimmer worden. We voeden het systeem met feedback van monteurs en gebruikers. POSS wordt daarmee steeds slimmer en kan steeds beter onderhoud voorspellen. Op basis van een slimme standaard anticiperen we zodoende op specifieke situaties. Onze gebruikers hebben altijd toegang tot de nieuwste technologieën en functionaliteiten. Afhankelijk van het abonnement (basis, plus of gevorderd) maken zij gebruik van de steeds slimmere functies en diensten die aan POSS zijn gekoppeld. Zo halen zij de maximale potentie uit zowel POSS als het netwerk.

Non-intrusive monitoring en conditiemonitoring

POSS monitort de parameters die van invloed zijn op de performance van essentiële rail assets, zoals wissels, ligging, track circuits, overwegen en toegangsdetectie. Parameters die POSS hiervoor monitort, zijn bijvoorbeeld temperatuur, stroom, impact, beweging, vochtigheid en hydraulische druk. Alle verzamelde data gaan naar de online analyseomgeving. Daar analyseren slimme algoritmes de data, onder toeziend oog van onderhoudsexperts. Online is 24/7 de laatst verkregen informatie te vinden. Alle relevante informatie is daardoor altijd toegankelijk voor onze gebruikers.

POSS is een ‘Software as a Service’ (SaaS)-product. Het systeem voldoet aan alle Europese relevante spoorgebonden normeringen, zowel op het gebied van EMC/veiligheid als ICT security.