Bekijk alle artikelen

“Die drive, dat is echt Strukton”

Als je bij Strukton werkt, maak je morgen samen met collega’s uit allerlei verschillende techniekvelden. Die focus op techniek was precies waarom Bas van Dijk, werkvoorbereider Seinwezen bij Strukton Rail, besloot te solliciteren.

“Na mijn opleiding tot technisch specialist/werkplaatsmanager ging ik aan de slag in de autobranche. Al snel merkte ik dat het niet echt mijn ding was. Ik was meer geïnteresseerd in elektrotechniek en bezig om daarin certificeringen te halen. Een vriend die in eenzelfde functie werkte, maakte de overstap naar Strukton. Zijn enthousiaste verhalen maakten me nieuwsgierig en ik besloot op de website te kijken.

Ik wilde heel graag meer doen met techniek en elektra. Wat ik over Strukton las, wekte mijn interesse. Met name de aansluiting tussen elektra en het spoor in de vorm van het Seinwezen vond ik boeiend. Daar wilde ik meer van weten! Ik heb daarom meteen gesolliciteerd en werd aangenomen.”

Een familiebedrijf

“Vooraf dacht ik: Strukton is een grote organisatie, dus de sfeer zal vast heel zakelijk zijn. Maar het voelt meer als een klein familiebedrijf. Iedereen gaat voor hetzelfde doel: samen mooie projecten maken en leren van de ervaringen. Die drive, dat is echt Strukton.

Vanaf dag een vingen de collega’s binnen en buiten me goed op. Ik heb de eerste maand kennis gemaakt met veel verschillende mensen en meegelopen met diverse werkzaamheden. Zo viel alles geleidelijk op z’n plek. Ik vond het fijn dat ik daarin mijn eigen tempo kon aangeven en zaken snel zelf kon oppakken.

Zo betrok een ervaren werkvoorbereider mij bij een nieuw ontwerp voor struikelbeveiliging. Het was een van mijn eerste klussen hier. Een jaar later werd ik gevraagd om het ontwerp verder uit te werken voor toepassing in het veld. Daar ben ik heel trots op, want zo vaak doen werkvoorbereiders dat niet.”

''Met name de aansluiting tussen elektra en het spoor in de vorm van het Seinwezen vond ik boeiend.''

Veel afwisseling

“Als werkvoorbereider zit ik voor veel taken binnen, achter de computer. Denk aan bestellijsten van componenten samenstellen tot planningen maken van werkzaamheden en de capaciteit. Maar het mooie van mijn werk bij het Seinwezen is dat ik ook regelmatig naar buiten ga om samen met de collega’s daar te sparren over manieren om het werk nog beter of efficiënter te doen. Die afwisseling vind ik heel prettig. Vaak hebben zij al ideeën maar is er simpelweg geen tijd om die uit te werken. Daar kan ik een rol in spelen. Zo leer ik de techniek beter begrijpen, houd ik het overzicht over werkzaamheden en groei ik verder in mijn functie.”

Kom het zelf ervaren

“Ik ben nu anderhalf jaar bij Strukton en geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Het Seinwezen biedt ook zoveel afwisseling in werkzaamheden en systemen. Het werk is echt uitdagend voor elektromonteurs van alle niveaus. Iedereen die een passie heeft voor techniek kan ik aanraden om de website van Strukton te bezoeken of op de socials te kijken. Of beter nog: kom een kopje koffie drinken. Dan kun je zelf ervaren hoe mooi het is om hier te werken!”

Wat maak jij morgen?

Wil jij ook zo'n leuke baan bij Strukton Rail?

Bekijk alle vacatures