Bekijk alle projecten

Minder storingen metro Londen door slimme wissels

Slimmer onderhoud met datagedreven monitoring
Het Londense metrostelsel is 150 jaar oud, telt 11 lijnen en is 402 kilometer lang. Jaarlijks reizen 1,37 miljard mensen met de metro. Een storing heeft dan grote impact. Slim onderhoud voorkomt dit. Daarom maakte Strukton Rail 300 wissels intelligent. Het resultaat: 30% minder storingen.

De uitdaging van de klant

London Underground wil inzicht hebben in de assets prestaties. Hoe eerder ze informatie hebben over de fysieke status, hoe beter de beschikbaarheid van hun spoornetwerk wordt.

Wat hebben we voor London Underground gedaan?

Strukton Rail legde samen met Siemens UK het POSS-monitoringssysteem aan. In de wisselsteller, de Surelock, is remote conditiemonitoring geïntegreerd. Inmiddels zijn meer dan 300 wissels aangesloten op POSS. We bieden POSS aan als een online dienst, inclusief data-analyse en rapportages. Hosting en onderhoud verlopen via de POSS private cloud. 

Het resultaat
Een verbeterde beschikbaarheid van de wissels en een transparante kwaliteitscontrole na onderhoudsbeurten. Gerichte POSS-alerts en advies over onderhoudsacties zorgen daarvoor. De inzet van POSS leidt tot minimaal 30% minder storingen.

Nieuwsgierig naar andere projectresultaten?

We passen onze kennis en expertise wereldwijd toe

Ontdek de projecten hier