Ruimere treinen en schonere lucht in Mumbai, India

Opdrachtgever

Indian Railways

Land

India

Locatie

Mumbai

Status

Opgeleverd

Verbeterd openbaar vervoer in strijd tegen verkeersdrukte Mumbai
De Indiase miljoenenstad Mumbai staat niet bekend om zijn schone lucht. Met ruimere treinen, voorzien van airco, maken we het reizen per spoor aantrekkelijker. Zelfs automobilisten stappen nu liever in de trein. Dat verbetert de luchtkwaliteit én de bereikbaarheid.

In Mumbai reizen dagelijks miljoenen mensen met de trein. Belangrijk in een stad die kampt met luchtvervuiling en slechte bereikbaarheid. Maar deze situatie was onveilig en oncomfortabel. Want tijdens de rit werd het bloedheet door het ontbreken van airco.

De uitdaging van de klant

De treinen van Indian Railways boden ruimte aan slechts 1.700 reizigers, terwijl tijdens de spits tot wel 4.500 mensen de schaarse ruimte in de negen treinstellen deelden

Zo helpen wij Indian Railways

Strukton Rail leverde de vermogenselektronica voor de eerste passagierstrein met airco in Mumbai. De treinstellen zijn ruimer en bieden in de spits plaats voor 1.028 zittende en 5.964 staande passagiers. De treinen zijn ontworpen voor een maximumsnelheid van 110 km/uur. Behalve ruimer en comfortabeler, zijn de treinen ook een stuk veiliger door de deuren die automatisch open- en dichtgaan. 

Lees de blog van Gert Klaassen over dit project

Hij is nauw betrokken geweest bij de apparatuur die Strukton heeft geleverd voor treinen in India